October 21, 2023

iOS 17.1 няма да реши един от най-големите проблеми на iPhone: кой е той?

Предстоящата актуализация на iOS 17.1 не решава проблема с произволното изключване на iPhone. MacRumors пише за това.

По-рано съобщихме, че собствениците на някои iPhone след актуализиране до iOS 17 започнаха да забелязват странни пропуски в графиката за консумация на батерията. По-късно се оказа, че смартфонът произволно се изключва и включва през нощта, поради което не пристигат известията и алармата не се включва.

Сега стана известно, че iOS 17.1 няма да поправи описания дефект — поне в най-новата бета-версия на тази операционна система. iPhone продължава да се изключва през нощта без предупреждение и без съгласието на собственика.

Apple все още не е коментирала този въпрос.

Припомняме, че в началото на месеца в САЩ беше установен един неприятен проблем, който се проявява в модела iPhone 15 Pro Max. Той се състои в спонтанното изключване на апарата през нощта и неговото включване след това. За да установите дали вашият iPhone се е изключвал през нощта, достатъчно е при сутрешното активиране на екрана да обърнете внимание на това, дали ще ви поиска да въведете паролата за отключване. Ако това се случи, то апаратът през нощта се е изключвал или се е рестартирал.

Друг вариант за подобна проверка е да обърнете внимание на графиката за консумация от батерията. Ако забележите спад в графиката, то през това време телефонът е бил изключен.


source

Сподели: