October 16, 2023

iPhone продължава да бъде най-популярният смартфон сред тийнейджърите

IPhone на Apple остава най-популярният смартфон сред тийнейджърите, според данни, публикувани от инвестиционната компания Piper Sandler в проучване, провеждано веднъж на две години. 87% от анкетираните тийнейджъри притежават iPhone, а 88% очакват това да бъде следващият им смартфон.

Степента на притежание на iPhone за тийнейджърите не се е променила от миналата година, но интересът към смартфона на Apple сред подрастващите нарасна драматично през последното десетилетие. През октомври 2013 г. само 55% от тийнейджърите съобщават, че притежават iPhone, докато 24% са имали Android базирано устройство.

Броят на собствениците на Apple Watch също расте, макар и с по-бавни темпове. 34% от анкетираните тийнейджъри притежават смарт-часовник на Apple, спрямо 31% миналата година. 10% от тийнейджърите са заявили, че планират да купят Apple Watch през следващите шест месеца, което е спад от 16% през есента на 2022 г. Apple се превърна в избраната марка часовници, изпреварвайки Rolex, Casio, Garmin и Cartier.

Apple Pay се превърна в най-популярната платежна услуга сред тийнейджърите: 42% от анкетираните казват, че са го използвали през последния месец. Apple Pay изпревари Cash App (27%), Venmo (20%) и PayPal (10%).

Apple не успя да доминира в категорията стрийминг на музика, завършвайки на второ място след Spotify. 70% от анкетираните тийнейджъри казват, че използват Spotify като своя музикална услуга, в сравнение с малко над 30% в полза на Apple Music. 46% от тийнейджърите, които плащат за услугата, плащат за Spotify, докато само 30% са за Apple Music.

Пайпър Сандлър също анкетира тийнейджъри относно използването на iCloud Private Relay и установи, че употребата му драстично се е увеличила през втората половина на 2023 г. 37% от подрастващите казват, че използват iCloud Private Relay, а останалите 17% твърдят, че се интересуват от използването му през следващите шест месеца. В началото на тази година, едва 24% от тийнейджърите са използвали услугата.

Проучванията за тийнейджърите се провеждат два пъти годишно и Пайпър Сандлър изготвя тези доклади повече от 10 години. Есенното проучване включва 9193 подрастващи деца на средна възраст 15,7 години от 49 щата.


source

Сподели: