септември 11, 2023

iPhone ще стане по-умен: Apple анонсира голяма промяна в устройствата. Ето каква е тя

Apple е на път да обнови iPhone, което ще подобри използването на изкуствения интелект в ябълковите смартфони и таблети. Производителите искат да научат устройствата да повтарят гласа на човек, така че разпознаването и обучението да трае не повече от 15 минути. За това се говори в анонса на Apple.

Какво ще включват подобренията в iPhone?

Бъдещият инструмент ще се нарича Personal Voice. С него потребителите ще могат да разчетат гласа им, а технологията ще го изучава и запомня.

Потребителите могат също така да се възползват от често използваните фрази по време на разговори на живо.

За кого ще са най-полезни?

Функцията е една от няколкото, целящи да направят устройствата на Apple по-достъпни за хората с когнитивни, зрителни, слухови и двигателни увреждания.

Apple казва, че хората със заболявания, които ги карат с течение на времето да загубят гласа си, като например амиотрофична латерална склероза, могат да се възползват най-много от подобни инструменти. От Apple са уверени, че тези функции ще се появят към края на 2023 г.

Но същевременно възниква проблем — новата функция може да се използва за създаване на фейкове. От компанията знаят това, така че Personal Voice ще поддържа поверителността и сигурността на потребителската информация.

Какви други нововъведения ще се появят в iPhone, според Apple?

Apple също анонсира Assistive Access, който комбинира приложенията FaceTime, Съобщения, Камера, Снимки, Музика и Контакти в едно приложение за разговори.

Интерфейсът на новото приложение ще включва висококонтрастни бутони, големи текстови етикети, опция за клавиатура само с емотикони и възможност за запис на видео съобщения за хора, които предпочитат визуалната или аудио-комуникацията.


source

Сподели: