юни 27, 2023

iPhone 15 ще генерира милиарди приходи не само за Apple, но и за TSMC

iPhone 15 на Apple е почти тук и очакванията са много големи. Говори се, че телефонът е основен ъпгрейд спрямо предишното поколение, като има нов дизайн и редица иновативни нови функции.

Очакванията на Apple за продажби също са високи и компанията е отразила това в поръчките си към своите бизнес партньори. Един от доставчиците на Apple, TSMC, също очаква увеличение на приходите от 11% през третото тримесечие на тази година заради A16 и A17 Bionic.

Очаква се TSMC да отчете увеличение на приходите от 11% през третото тримесечие на тази година благодарение на чиповете A16 и A17 Bionic. TSMC ще произвежда A17 Bionic на Apple за iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max. Очаква се компанията да генерира 17 милиарда долара приходи през второто тримесечие и Apple може да поиска от компанията да увеличи поръчките си за 3nm чипове в подготовка за събитието за представяне на iPhone 15.

Предишни доклади посочват, че Apple е осигурила 90% от капацитета на 3nm чипове и се очаква да бъде един от първите клиенти за 2nm чипове. Според последните доклади, Apple остава най-големият клиент на TSMC, което представлява 23% от годишните приходи.

Компанията вече произвежда чипа A17 Bionic за iPhone 15. TSMC очаква да направи 11% повече пари през третото тримесечие на тази година, отколкото през същото тримесечие на миналата година. Това е така, защото се очаква Apple да продава много iPhone 15s.


source

Сподели: