September 27, 2023

iPhone 15 Plus е рекордьор по живот на батерията измежду всички iPhone-и

Новият iPhone 15 Plus постави рекорд по издръжливост на батерията, като надмина всички предишни модели iPhone. След като серията iPhone 15 беше пусната в продажба в цял свят, първите резултати от тестовете на батерията потвърдиха превъзходството на новия модел.

Apple усилено рекламира ефективността на новия си 3-нанометров чип A17 Pro. Това създаде големи очаквания по отношение на живота на батерията за моделите iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max, защото само те са снабдени с този чип, докато базовите версии 15 и 15 Plus разчитат на A16 Bionic – чипът, с който са оборудвани iPhone 14 Pro и 14 Pro Max. В тест, проведен от блогъра Mrwhosetheboss, iPhone 15 Pro Max издържа по-дълго от всички предишни модели iPhone. Истинската изненада обаче беше iPhone 15 Plus, който издържа повече от 13 часа с активен екран, поставяйки нов рекорд сред всички iPhone-и.

На официалната страница с характеристики на Apple е посочен животът на батерията при непрекъснато слушане на аудио и гледане на видео. Според компанията, iPhone 15 Pro Max издържа най-дълго при стрийминг на видео – 25 часа, в сравнение с 20 часа за iPhone 15 Pro и iPhone 15 Plus. При слушане на аудио обаче моделът 15 Pro Max издържа 95 часа, докато 15 Plus достигна рекордните 100 часа. Въпреки, че тези цифри дават обща представа, действителното време на работа може да варира, тъй като ежедневната употреба на телефона включва различни задачи, освен гледане на видеоклипове или слушане на музика.

Тестовете, проведени от Mrwhosetheboss имаха за цел да симулират реално използване на устройството през деня: гледане на видеоклипове в TikTok, провеждане на видеочатове в Zoom, записване на видеоклипове и игра на игри. Екранът на телефона е останал включен до пълното изтощаване на батерията. Предишният лидер по отношение на живота на батерията беше iPhone 13 Pro Max. Както показаха тестовете обаче, всички модели от серията iPhone 15 надминаха своите предшественици. По-специално, iPhone 15 Pro издържа 9 часа и 20 минути, базовият модел iPhone 15 – почти 10 часа, 15 Pro Max издържа 11 часа и 41 минути, а 15 Plus – рекордните 13 часа и 19 минути.

Резултатите за батерията на новите модели iPhone 15 потвърждават ангажимента на Apple да подобрява производителността и ефективността на своите смартфони. Най-добре представящият се iPhone 15 Plus се превръща в новия стандарт за потребителите, които ценят дългия живот на батерията. Това може да се окаже ключов фактор при избора на смартфон за много потребители, които обмислят покупка на ново устройство в близко бъдеще.


source

Сподели: