October 8, 2023

iPhone 15 Pro и 15 Pro Max не се забавят с iOS 17.0.3, а дори напротив – стават по-бързи

В отговор на многобройните оплаквания от собственици на iPhone 15 Pro за прегряване, вчера Apple пусна актуализацията iOS 17.0.3, за да реши проблема. Производителят подчерта, че прегряването е причинено от софтуерен бъг, а не от хардуерни недостатъци, и актуализацията няма да забави работата на смартфона. Първите тестове показаха, че това е така.

Много собственици на Apple iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max се оплакаха от прекомерно загряване на смартфоните след известно използване – ефектът се проявява дори при прости задачи като сърфиране в интернет. Първоначално производителят призна, че прегряването е възможно при първоначалната конфигурация на iPhone, но по-късно призна, че необичайно високите температури се дължат на грешка в софтуера. Журналисти от 9to5Mac провериха ефективността на актуализацията – те проведоха теста Geekbench 5 на актуализиран iPhone 15 Pro Max.

Като бенчмаркове бяха използвани резултатите, получени от iPhone 15 Pro веднага след пускането на смартфона в продажба: 2914 точки в теста на едно ядро и 7199 точки в теста на всички. Непосредствено след инсталирането на iOS 17.0.3 моделът iPhone 15 Pro Max показа 2875 точки в едноядрения и 7006 точки в многоядрения тест. Журналистите отбелязват, че Geekbench 5 показва синтетични резултати, които зависят от различни фактори и показатели, включително температурата на процесора и нивото на батерията – когато батерията се изтощи, смартфонът забавя работата си, за да увеличи максимално живота на батерията. Затова те изчакаха още 2 часа, за да се охлади устройството и отново пуснаха Geekbench 5 – в този случай той показа 2941 точки в едноядрения и 7523 точки в многоядрения тест, от което от 9to5Mac заключиха, че актуализацията на iOS 17.0.3 наистина не забавя смартфона.

Apple обаче заяви, че приложенията Instagram и Uber все още могат да предизвикат прегряване на iPhone – проблем, който компанията в момента се опитва да отстрани заедно с разработчиците на тези приложения.


source

Сподели: