юли 18, 2023

Lenovo представи 34-инчовия геймърски монитор Legion Y34w с Mini-LED, WHQD резолюция и цена под $500

Lenovo представи ултраширокоформатния геймърски монитор Legion Y34w. Характерна особеност на 34-инчовото устройство с WHQD разделителна способност е Mini-LED подсветката, която обикновено се среща в по-престижните модели монитори, като например Samsung Neo Odyssey G9. В лицето на Legion Y34w Lenovo предлага една по-достъпна алтернатива.

В новия монитор се използва HVA матрица, за която производителят твърди, че има честота на опресняване 165 Hz, сертификат DisplayHDR 1000 и поддръжка на технологията за синхронизиране на изображения AMD Freesync Premium Pro за елиминиране на прекъсванията на изображението, дължащи се на колебанията в честотата на кадрите. Максималната яркост на екрана е 1200 cd/m2. Производителят допълва, че има 95% покритие на цветовото пространство DCI-P3, поддръжка на 10-битови цветове и точност на цветовете Delta E <2.

Legion Y34w е оборудван с HDMI 2.1, DisplayPort 1.4 портове и няколко USB Type-C конектора. Броят на последните не е посочен, но производителят отбелязва, че мониторът може да подава до 140 W чрез USB-C към външно устройство, което го прави удобен, например при свързване към лаптоп.

Продажбите на новия геймърски монитор Lenovo Legion Y34w стартират на 29-ти юли при цена 3000 китайски юана или около 420 щатски долара, което е много привлекателно. В Европа обикновено устройствата от подобен тип се появяват след около един месец след представянето им на китайския пазар.


source

Сподели: