юли 15, 2023

LG въвежда абонамент за използването на хладилника и пералнята

Преди известно време LG, която е един от водещите производители на домакински уреди в света, започна активно да популяризира своята платформа „Дом като услуга“ (Home as a Service). Идеята е на потенциалните клиенти да се предостави много по-високо ниво на персонализация, както и абонаменти и различни услуги за интелигентния дом, които значително да повишат нивото на доходите.

Официални представители на корейския гигант в света на домакинските уреди заявиха, че LG възнамерява да използва своята система за платени абонаменти и телевизионна реклама, за да увеличи годишните си приходи до 100 трилиона корейски вона (около 79 млрд. долара) до 2030 г. Информацията е на изданието The Register.

Факт е, че в момента LG печели пари от потребителя само в момента, в който той направи покупка на това или онова оборудване. Така например, ако някой си е купил хладилник, той само веднъж дава парите си на компанията и през следващите пет до десет години не носи повече приходи, поне в тази област, а корейският гигант не е доволен от това.

В допълнение към продажбата на уреди компанията иска да предоставя услуги, които ще ѝ позволят непрекъснато да генерира приходи чрез абонаменти, които потенциално ще достигнат до стотици милиони устройства по целия свят. Освен това LG счита, че сегментът на домакинските уреди е идеален пазар за популяризиране на абонаментните услуги. Няма какъвто и да било задължителен елемент – това е просто едно предложение, на което потребителите могат да се спрат.

Понастоящем продуктовата гама LG ThinQ UP включва интелигентни съдомиялни машини, хладилници и фурни, които поддържат управление чрез приложението на LG. В бъдеще компанията ще предлага възможност за използване на определени хардуерни или софтуерни функции, като например работа с изкуствен интелект, само ако потребителят плати абонамента. Срещу скромна месечна пералната машина ще може да използва изкуствен интелект, за да върши работата си по-ефективно, а фурната ще разшири списъка с готови рецепти.


source

Сподели: