юни 29, 2023

LG пуска на пазара Smart Cam – видеокамера с вграден двоен микрофон, която ще се свързва със Smart телевизорите на LG

Вчера LG Electronics обяви пускането на пазара на най-новата си камера Smart Cam. Новото попълнение в продуктовата гама предлага на потребителите подобрена функционалност и безпроблемна интеграция със Smart телевизорите на LG и други производители.

По същество, LG Smart Cam е Full HD видеокамера с 2 вградени микрофона, която се интегрира със смарт телевизорите на LG, задвижвани от webOS (webOS 23 или webOS 22). LG Smart Cam има разделителна способност 1920 x 1080.

Чрез свързването на камерата с телевизора на LG, потребителите могат да се възползват от възможността за провеждането на удобни видеоразговори, както и от подобрено домашно фитнес изживяване, тъй като тя е съвместима с услуги, налични в платформата webOS на телевизорите на LG.

В публикацията в блога на компанията се споменава, че с помощта на LG Smart Cam потребителите могат да се свързват с клиенти, колеги или членове на семейството с помощта на функцията RemoteMeeting. RemoteMeeting е уеб-базирана услуга за видеоконферентна връзка, която работи на устройства като персонални компютри, лаптопи и мобилни телефони.

Функцията RemoteMeeting също така премахва необходимостта от връзка с лаптоп или компютър, тъй като потребителите могат да получат достъп до услугата, като просто настроят приложението RemoteMeeting на телевизора си.

LG предлага и приложение за фитнес на своите Smart телевизори, наречено Exercite, което използва усъвършенствани алгоритми с изкуствен интелект за разпознаване на движения и упражнения, за да проследява точно тялото на потребителя по време на всяко движение със Smart Cam. Освен това то дава обратна връзка в реално време, за да оптимизира представянето и да избегне лоши пози по време на упражненията.

FlexIt е друга платформа, която използва интеграцията на Smart Cam с телевизорите на LG. Тя предлага на потребителите сесии на живо с помощта на камерата с уелнес професионалисти.

Smart Cam се предлага с вграден капак за закриване на обектива на камерата, когато устройството не се използва, и има магнитни конектори, които ѝ позволяват да стои стабилно върху телевизора.

В момента устройството е налично в онлайн магазините на LG в Корея и САЩ, а с течение на времето ще се разпространява в повече страни по света.


source

Сподели: