юни 5, 2023

LG Display ще увеличи дела на доставките на LTPO OLED-дисплеи за iPhone 15 Pro

Според южнокорейското издание The Elec, компанията LG Display ще получи повече поръчки за OLED-дисплеи, базирани на нискотемпературен поликристален оксид (LTPO), които ще се използват във флагманските смартфони от серията iPhone 15. В съобщението се казва, че производителят вече е разширил производствените си мощности, използвани за създаване на LTPO OLED-панели.

Това може да е лоша новина за Samsung, който според наличните данни, е произвел до 70% от OLED-панелите за миналогодишните флагмани на Apple. Спомнете си, че миналата година LG Display срещаше трудности при изпълнението на договора за доставки на LTPO OLED-панели за Apple, което доведе до някои забавяния в доставката на iPhone 14 Pro Max. Това позволи на Samsung да приеме допълнителни поръчки от Apple за доставка на дисплеи за флагманските смартфони. На този фон, миналата есен Samsung увеличи плана си за доставка на OLED-панели за iPhone от 130 милиона на 149 милиона.

Въпреки че Samsung има по-продължителен опит в производството на LTPO OLED-панели от своите конкуренти, развитието в тази област не върви гладко. През 2020 г. производителят имаше висок процент на дефекти при пускането на LTPO OLED-панели за смартфоните Galaxy Note 20 Ultra, но оттогава компанията успя да стабилизира производството. Известно е също, че LG и Samsung са сключили сделка, според която LG ще доставя OLED-панели за 77- и 83-инчовите телевизори на Samsung в периода между 2024 и 2026 г.


source

Сподели: