юли 22, 2023

Mate 60 може да е първият смартфон на Huawei с „динамичен остров“

През 2020 година Huawei пусна на пазара сериите Mate 40 и P40, като въведе прорез във формата на хапче в предната част на устройствата. По-късно обаче хапчето бе заменено с дизайн с прорез и един отвор при сериите Mate 50 и P50. Сега Huawei се подготвя да възприеме изцяло функцията на „динамичен остров“ със серията Huawei Mate 60.

Въз основа на схемите на предния дисплей на Huawei Mate 60, смартфонът ще разполага с две камери с 3D ToF сензори отпред. С това Mate 60 ще бъде първото устройство от Huawei с централно разположена двойна селфи камера. Да, това е същият дизайн, който се среща в серията iPhone 14 Pro на Apple, пионер за функцията „динамичен остров“.

Изживяването при използването на устройствата от серията Huawei Mate 60 ще бъде по-поглъщащо от това при Mate 50.

Когато Apple пусна на пазара серията iPhone 14, компанията въведе уникална софтуерна функция, наречена „динамичен остров“. Тя ви позволява да виждате съдържание, работещо във фонов режим, което включва управление на музика, таймери и известия.

Тъй като серията Mate 60 ще е със същия дизайн, вероятно ще се появи подобна функция и при него. В края на краищата, прилагането на „динамичен остров“ стана доста често срещано явление в пространството на Android смартфоните. За пример може да се даде Realme C55, който първи се появи с тази функция.

С оглед на това, на Huawei няма да се наложи да работи от нулата, само за да въведе функцията „динамичен остров“ в серията Mate 60. Въпреки това има само ограничено количество информация за предстоящата серия. Разкрити са само схемите на дисплея, но се очаква скоро да има повече информация.


source

Сподели: