юни 29, 2023

McAfee и Dell обединяват сили за защита на малкия и среден бизнес

McAfee, водещ доставчик на антивирусни решения, създаде ново комплексно приложение за безопасност на малките бизнес клиенти, които са в партньорство с Dell. Новият пакет, наречен McAfee Business Protection, защитава от различни заплахи и съчетава в себе си защитна стена, мониторинг на данните в тъмната мрежа, VPN, защита при сърфиране, защита на поверителността и други функции за сигурност.

McAfee твърди, че новият продукт помага за защита на бизнеса от зловреден софтуер и вируси и е лесен за използване. Могат да се създават и персонализирани протоколи, което позволява настройката на автоматизирани правила за борба със заплахите по желания от клиента начин, без това да отнема времето на ИТ-екипите.

Според собственото проучване на McAfee, повечето собственици на малък бизнес управляват сами сигурността си. Въпреки това, поради ограниченията си във времето, те прекарват по-малко от час седмично за това, което е причина за безпокойство. McAfee също цитира изследване, което показва, че малкият бизнес е основна мишена на киберпрестъпниците.

В самия McAfee Business Protection, потребителите могат да преглеждат състоянието на безопасността на своята компания, да управляват политиките на служителите и да предприемат мерки за безопасност от едно място. Предлага се и мобилно приложение. То предоставя оценка на защитата на бизнеса, която оценява състоянието на сигурността на вашата компания и служителите, предлагайки стъпки за подобряване. Всеки служител може да настройва своя собствена защита на данните и устройствата, както и да предприема свои собствени мерки за сигурност. Функцията за премахване на проследяването може също да предотврати събирането на данни за вашата компания и служителите от страна на онлайн-тракерите. Предвидена е денонощна поддръжка, предоставяща експертна помощ по телефона или чат.

За собствениците на малък бизнес по целия свят, които купят компютър Dell (Vostro, XPS с Pro OS, OptiPlex, Latitude или Precision), McAfee Business Protection е достъпен в режим на 30-дневен пробен период или едногодишен или тригодишен абонамент от 8 юни 2023 г.

Моделите Vostro/XPS включват 1-годишен абонамент за McAfee Business Protection и допълнителен 3-годишен платен абонамент. Моделите Inspiron включват 30-дневна пробна версия на McAfee Business Protection с опционален 1-годишен и 3-годишен платен абонамент. Моделите OptiPlex, Latitude и Precision са с допълнителен 30-дневен пробен период, 1-годишен абонамент, 3-годишен абонамент или опция без наличен антивирусен софтуер.


source

Сподели: