October 25, 2023

MediaTek Dimensity 9300 постигна рекордни резултати в бенчмарка AnTuTu

Mediatek е на път да предизвика вълнение в света на мобилните процесори с предстоящото пускане на последната си иновация – Dimensity 9300. Тази мощна „система върху чип“ (SoC) се появи в базата данни на AnTuTu, като постигна рекордни стойности, които накараха технологичните ентусиасти да се развълнуват. Dimensity 9300 успя да постигне изумителен резултат от над 2 милиона точки в популярната платформа за бенчмаркове, като счупи предишните рекорди и постави нов стандарт в индустрията.

Една от най-интригуващите характеристики на Dimensity 9300 е неговата уникална 8-ядрена конфигурация. Този процесор се състои от 4 Cortex-X4 ядра и 4 Cortex-A720 ядра, подредени в комбинация 1+3+4. Забележително е, че липсват „малките“ единици Cortex-A520, които са често срещани в някои други процесори на MediaTek.

Също така бенчмарк тестът показа изключителните възможности на Dimensity 9300, но все още има някои загадки около устройството, използвано за тази оценка на производителността. Номерът на модела не дава никакви забележими сведения, което води до предположения, че може да става въпрос за специализиран прототип за тестване. Това, което знаем, е, че то е било оборудвано със щедрите 16 GB RAM памет, плюс вградена памет от 512 GB, като устройството е работело и с най-новата операционна система Android 14.

Това, което наистина отличава Dimensity 9300 обаче е изключителната му производителност. За първи път мобилно устройство преминава прага от 2 000 000 точки в AnTuTu.

Това затвърждава статута му на бъдещ шампион. В сравнение със Snapdragon 8 Gen 2 на Qualcomm, Dimensity 9300 се представя отлично, превъзхождайки го във всеки аспект. Той може да се похвали със забележително подобрение от 65% при CPU, а откъм GPU – с 55%, а и комбинацията от LPDDR5X RAM и UFS 4.0 памет постига забележителното 33% увеличение на скоростта. Освен това потребителското изживяване (UX) е с над 50% по-високо, което подчертава цялостното превъзходство на Dimensity 9300.

Въпреки че тези цифри от бенчмарковете са наистина впечатляващи, важно е да се помни, че реалната производителност може да не покаже такава драматична разлика, освен ако не е съчетана с ефективни решения за охлаждане. MediaTek все още не е обявила официалната дата на пускането на Dimensity 9300 и кои смартфони ще бъдат първите, които ще разполагат с този променящ играта процесор. Ентусиастите на мобилните технологии очакват с нетърпение появата на този революционен чип. Той обещава да предефинира бъдещето на мобилната производителност и потребителското изживяване.


source

Сподели: