май 15, 2024

Meta подготвя смарт слушалки с камери и AI

В опит да интегрира изкуствения интелект в човешкото ежедневие, Meta разработва слушалки с вградени камери и връзка с AI-система. Устройството ще предлага на потребителя контекстуална информация за обектите около него и превод в реално време.

Слушалките с камери носят кодовото име Camerabuds, съобщава The Information. Те ще получат набор от AI-функции, включително и превод от чужди езици и идентификация на обекти в реално време. Изпълнителният директор на Meta обмисля за устройството няколко дизайнерски концепции: слушалките могат да се поставят в ушната мида или да бъдат на ушите. Съвместно с компанията Ear Micro, която представлява производител на електроника в Канзас, гигантът на социалните мрежи проучва нова технология за камери, които ще бъдат вградени в слушалките. Техническите проблеми на проекта включват прегряване на устройството и попадане на коса в зрителното поле на камерата. Има и проблем с поверителността, който е от значение при всяко използване на камери в носимите устройства.

Meta вече включва устройства с вградени камери. Компанията наскоро представи второто поколение умни очила, пуснати в сътрудничество с Ray-Ban — те имат процесор Qualcomm Snapdragon AR1 Gen 1, широкоъгълна камера и осигуряват до 36 часа живот на батерията, като се вземе предвид капацитета на батерията в случая. Компанията разработи и часовник с вградена камера, но проектът беше прекратен.

source

Сподели: