юли 1, 2023

Meta ще предложи на потребителите в ЕС да изтеглят приложенията директно от Facebook

С влизането в сила на Закона за цифровите услуги в ЕС, Meta се стреми да се конкурира с онлайн-магазините за приложения.

Meta планира да въведе възможността потребителите в Европейския съюз да изтеглят приложенията директно от Facebook, правейки така че компанията да се конкурира с онлайн-магазините за приложения на Google и Apple, съобщи The Verge.

Новият тип реклама ще стартира като пилотен проект с няколко разработчици на Android-приложения по-късно тази година. Meta вижда възможност да опита това чрез новия Закон за цифровите услуги, който изисква конкурентна среда на пазара за изтегляне на приложения.

Meta предлага на разработчиците да хостват техните Android-приложения и да позволяват на потребителите на Facebook да ги изтеглят директно, без да бъдат пренасочвани към Play Store, така че да получат по-високи проценти на конверсия при инсталиране на приложенията. В началния етап Meta не планира да задържа част от печалбата на участниците в проекта.

Винаги сме се интересували да помагаме на разработчиците да разпространяват своите приложения и новите възможности ще допринесат за конкуренцията в това пространство. Разработчиците заслужават повече начини лесно да предоставят приложенията си на хората, които ги искат“ — потвърди Том Чаник от Meta.

Трябва да се отбележи, че Meta не е единствената компания, която иска да стане дистрибутор на приложения след пускането на закона „За цифровите услуги“ в ЕС. През март Microsoft заяви, че през следващата година се надява да стартира алтернативен магазин за iOS и Android-приложения и игри в Европа.


source

Сподели: