април 24, 2024

Meta ще предостави своята операционна система за VR-очила на трети страни производители

Meta съобщи за намерението си да открие операционната система, която работи с устройствата за смесена реалност Quest, за страничните производители на хардуер, за да осигури „по-голям избор за потребителите и по-широка екосистема за разработчиците.

Ръстът на пазара на смесена реалност и популярността на случаите за приложение в игрите, забавленията, фитнеса, работата и социалното присъствие, откриха нови възможности за специално създадения хардуер. Както видяхме в индустрията за персонални компютри и смартфони, потребителите се обслужват най-добре от широка хардуерна екосистема от компютърни устройства с общо предназначение и специални компютърни джаджи, работещи на обща платформа” казва Meta.

За да решат този проблем, страничните производители ще могат да използват Meta Quest OS, която в момента е преименувана на Meta Horizon OS; компанията обяви стартирането на първите партньорски проекти за производство на устройства със „сценарии за директно приложение“. По-специално, подразделението на Asus Republic of Gamers подготвя „напълно нови мощни геймърски очила“, а Lenovo ще пусне „устройства със смесена реалност за работа, учене и забавление“. Съвместно с Microsoft се провежда разработка на ограничена серия „вдъхновени от Xbox “ очила Quest. Ръководителят на Meta, Марк Зукърбърг, добави в социалните мрежи, че става дума за устройство, което „идва с Game Pass и Xbox контролери от кутията“ .

За да помогне на разработчиците да достигнат до по-широка аудитория, компанията реши да комбинира магазина за приложения, който сега се нарича Meta Horizon Store, с платформата App Lab – наименованията от последната ще се появяват в специална секция на основния магазин. Meta съобщи, че работи върху „нова рамка за пространствено приложение, която ще помогне на мобилните разработчици да създават функции за смесена реалност “. С всички тези промени Meta Horizon OS ще запази възможността потребителите да играят игри извън основния магазин. И накрая, компанията предложи интегриране на платформата “плоски“ приложения от Google Play в Meta Horizon OS, като същевременно запази икономическия модел, който Google е установил.

source

Сподели: