юни 16, 2023

Microsoft започна да продава резервни части за своите Surface устройства

Microsoft започна да продава резервни части за своите устройства от серията Surface чрез официалния онлайн магазин на Microsoft. Притежателите на Surface вече имат възможност да закупят дисплеи, батерии, SSD дискове и други компоненти за подмяна на повредените устройства директно от доставчика.

„Имаме удоволствието да обявим наличието на резервни компоненти, които технически грамотният потребител може да използва като възможност за извънгаранционен ремонт. Когато закупите резервен компонент, ще получите частта, както и съответните аксесоари, като например винтове, ако са предвидени такива“, коментира вицепрезидентът по услугите за устройствата и разработването на продуктите в Microsoft.

След като Microsoft си започна да си партнира с iFixit през 2021 г., официалният уебсайт на iFixit вече предлага части за самостоятелен ремонт на устройства Surface. Така например можете да закупите покрития на отделението за батерията, за да защитите батерията при ремонт на устройството, аксесоари за отстраняване на лепилото, което закрепва стъклото на екрана, и подходящи инструменти за отстраняване и подмяна на самия екран.

Официалните резервни части за устройствата Surface първоначално ще бъдат достъпни само за потребителите на Microsoft Store от САЩ, Канада и Франция. Те ще се предлагат и чрез дистрибутори. Компанията обеща да обяви кога ще бъде готова да разшири географските продажби на резервните части и да ги направи достъпни и на другите пазари.

Цените на компонентите са различни. Така например цената на екрана на многофункционалния компютър Surface Studio 2 Plus е 1749,99 долара, а цената на стойката за Surface Pro 9 е 56,99 долара. Пълния списък на наличните компоненти можете да се намери в онлайн магазина на Microsoft.


source

Сподели: