October 26, 2023

Motorola представи концептуален огъващ се смартфон, който ще може да се носи на ръката като смарт часовник

Тази седмица се проведе събитието Lenovo Tech World, по време на което разработчиците обявиха редица любопитни нови продукти. Един от тях беше показан от подразделението Motorola Mobility. Става въпрос за прототип на смартфон с огъващ се дисплей, който при необходимост може да се превърне в своеобразен смарт часовник.

Lenovo представи устройството като концепция на смартфон с „адаптивен екран“, който може да приема различни форми в зависимост от нуждите на потребителя. Става дума за способността на джаджата да се сгъва, така че да може да се носи на китката като смарт часовник.

„Концепцията с адаптивен дисплей може да се използва като стандартен смартфон с Android в разгънато положение, да се носи на китката или да се постави вертикално в няколко режима на стоене.“

се казва в изявление на Lenovo

Съобщава се, че смартфонът разполага с гъвкав OLED дисплей с поддръжка на Full HD+ резолюция. Когато е разгънато, устройството е обикновен смартфон с Android с 6,9-инчов екран. Ако му придадете формата на часовник, устройството автоматично ще премине в друг режим на работа и ще показва данни на 4,6-инчово пространство.

Концепцията на Motorola изглежда по-усъвършенствана в сравнение с 2016 година, когато Lenovo първоначално представи с подобен смартфон – CPlus, който също можеше да се увива около китката ви, но тогава компанията заяви, че все още се нуждае от повече време, за да направи промяната на формата на продукта по-надеждна. Оригиналното устройство също така имаше по-големи рамки и по-малък 4,6-инчов екран.

Все още не е известно дали представената концепция ще се произвежда масово.


source

Сподели: