септември 15, 2023

Motorola представи ултратънкия смартфон Edge 40 neo с IP68 и 50 MP камера

Motorola представи попълнението на линията Edge — смартфонът Motorola edge 40 neo, който е с ултратънък корпус от 7,76 мм и извити ръбове, както и защита от вода IP68. Освен това, новият смартфон е оборудван с 50-мегапикселов сензор на камерата Ultra Pixel и 16x скорост на снимане при слаба светлина.

Какво е особеното при оборудването на смартфона Motorola edge 40 neo?

Motorola edge 40 neo е първото устройство на Motorola в региона EMEA (Европа, Близкия изток и Африка), което използва услугите на Lenovo за компенсиране на CO2, за намаляване на емисиите от въглероден диоксид по време на средния си жизнен цикъл. Предлага се в опаковка без пластмаса и е 60% рециклируема. Благодарение на сътрудничеството с agood, смартфонът се предлага и с калъф, изработен от 100% растителни материали.

В какви цветове ще се предлага?

Motorola продължава да си сътрудничи с Pantone, така че Motorola edge 40 neo има професионално подбрани цветове. Устройството се предлага в три нюанса: Black Beauty (наситено черно с матова акрилна основа) и ярки Soothing Sea и Caneel Bay, както и матово покритие Vegan Leather.

С какво ще впечатлява Ultra Pixel камерата?

На гърба на апарата се намира подобрената 50-мегапикселова Ultra Pixel камера с подобрено автоматично нощно “виждане“ и OIS. Тя използва 40% повече пиксели от предишното поколение, което позволява преминаването на повече светлина. Motorola edge 40 neo е оборудван и с 13MP ултраширокоъгълен обектив с Macro Vision и 32MP селфи камера.

Ето и останалите характеристики

Под капака се намира 5000 mAh батерия, която поддържа 68W TurboPower бързо зареждане. Зарядното ще зареди смартфона от 0% до 50% само за 15 минути. А отпред Motorola edge 40 neo има 6,55-инчов POLED дисплей с честота на опресняване от 144 Hz. Дизайнът с извити ръбове е допълнен от 10-битов цветен и DCI-P3 екран, който предлага над милиард цвята и пикова яркост от 1300 нита.

В основата на смартфона стои процесора MediaTek Dimensity 7030 и поддържка на 5G, което осигурява по-висока пропускателна способност и по-ниска латентност. Потребителите също могат да се възползват от облачните игри, използвайки телефона си като преносима конзола. Може да се използва и за разширяване на мобилното изживяване чрез телевизор или монитор. Когато са свързани към компютър, потребителите могат да имат достъп до своите компютърни приложения и файлове на един екран. Това позволява да споделяте файлове и изображения между две устройства, да използвате камерата, да отговаряте на обажданията и съобщенията директно от вашия компютър.

Motorola edge 40 neo работи с Android 13 и предлага широка гама от най-новите функции за сигурност и софтуер. Те включват новите подобрения на Moto Secure:

  • Сканиране за сигурност — възможност за сканиране за наличието на заплахи и предупреждаване на потребителите за целостта на фърмуера на устройството
  • Откриване на фишинг — приложението Moto Secure, което открива и предупреждава потребителите за потенциални заплахи, свързани с подозрителни линкове или сайтове, преди да бъдат отворени в страница.


source

Сподели: