юни 17, 2023

MSI представи захранванията MAG GL с мощност до 850W с жълти захранващи конектори 12VHPWR

MSI официално представи серията захранвания MAG GL, която наскоро бе показана на Computex 2023. Основна особеност на новите продукти, в допълнение към стандартите PCIe 5.0 и ATX 3.0, е, че са оборудвани с жълти 12+4-пинови конектори 12VHPWR за захранващия кабел на графичните карти GeForce RTX 40-та серия.

Новият захранващ конектор 12VHPWR стои много плътно в гнездото за захранване на видеокартата и трудно се поставя. Някои потребители, когато инсталират графичен ускорител, пропускат този момент и не го поставят плътно, което е трудно да се забележи с черния конектор. В този случай, захранващият конектор, а понякога и този на самата видеокарта, може да се стопи при натоварване – такива случаи не са рядкост.

MSI предложи да се използват жълти конектори на захранващите кабели 12VHPWR, за да се премахнат или поне да се сведат до минимум подобни случаи. Едната половина е жълта, а другата черна. Идеята е, че ако потребителят, при поставянето на конектора в този на видеокартата, все още вижда жълтата му част, тогава той не е вкаран правилно и достатъчно плътно. В този случай трябва да поставите конектора по-дълбоко в този на видеокартата, докато започне да се вижда само черната му част.

Самата серия захранвания MSI MAG GL включва моделите MAG A850GL PCIE5, MAG A750GL PCIE5 и MAG A650GL с мощност съответно 850, 750 и 650 W. Всички захранвания от серията MAG GL са сертифицирани по 80 Plus Gold, което показва тяхната висока енергийна ефективност при натоварване. Коефициентът на полезно действие на новите продукти е до 90%.

Моделите MAG A850GL PCIE5 и MAG A750GL PCIE5 разполагат с напълно модулен кабелен дизайн. Самите захранващи кабели са плоски, което улеснява инсталирането им в системния блок на компютъра. Моделът MAG A750GL PCIE5 е способен да предава по 12VHPWR, 450W мощност към видеокартата, а моделът MAG A850GL PCIE5 — 600W. Новите продукти осигуряват активна корекция на коефициента на мощността (Active PFC) и използват единична +12 волтова линия.

Всички захранвания MAG GL са получили различни системи за защита, включително защита от свръхток (OCP), защита от пренапрежение (OVP), защита от превишаваща мощност (OPP), защита от късо съединение (SCP), защита от ниско напрежение в мрежата (UVP) и защита от прегряване (OTP). Новите захранвания се охлаждат от 120-милиметрови вентилатори, базирани на хидродинамични лагери.

Производителят не съобщава цената на захранващите устройства от серията MAG GL.


source

Сподели: