септември 21, 2023

Nio Phone е първият смартфон на китайския автомобилен производител Nio

Nio, един добре познат производител на автомобили от Китай, представи първия си смартфон с непретенциозното име Nio Phone. Както обясняват разработчиците, мобилният телефон е предназначен предимно за притежателите на марковите автомобили на бранда, тъй като смартфонът може да се използва за управление на повече от 30 функции и параметри. Така например потребителят може да провери заряда на тяговата батерия или да регулира работата на климатичната система.

Nio Phone също така взаимодейства с медийната система. Можете да гледате филм, стартиран на мобилното ви устройство, на екрана на системата за информация и развлечения. Тук се показва и маршрутът, който сте задали на смартфона си.

Що се отнася до спецификациите, Nio Phone се базира на едночиповата платформа Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 с тактова честота от 3,2 GHz. Оперативната памет е 12/16 GB, а вградената памет е с капацитет 512 GB или 1 TB. Информацията се изобразява на 6,81-инчов OLED дисплей модел Samsung E6 с 2K резолюция, 120Hz честота на опресняване и 1800 нита максимална яркост.

На гърба е разположен модулът на основната камера с три сензора, всеки от които с резолюция 50MP. Няма информация за резолюцията на предната камера.

Автономната работа на новия смартфон се осигурява от 5200 mA⋅h батерия, която поддържа 66W жично зареждане и 50W безжично зареждане. Поддържа се и 10W реверсивно зареждане. Смартфонът работи с фирмената среда SkyUI, която, както казват разработчиците, е напълно лишена от всякакви реклами.

Nio Phone с 12 GB RAM и 512 GB ROM може да бъде закупен за 890 долара. Версията с 12GB / 1TB струва 945 долара, а моделът с 16GB / 1TB – 1030 долара.


source

Сподели: