юни 11, 2023

Noctua показа прототип на 140 мм вентилатор от следващо поколение NF-A14

Компанията Noctua подготвя голямо обновление на дизайна на своите 140 мм вентилатори от серията NF-A. Производителят съобщи, че в основата на новите продукти ще бъде използван кристализиращия се полимер Sterrox. Той ще осигури повишена структурна стабилност на перките на новите вентилатори, когато работят на високи скорости, а също ще се увеличи и обема на генерирания въздушен поток, намалявайки същевременно шума от вентилатора при неговата работа.

В сравнение с други материали за производство на вентилатора, които компанията е използвала в миналото, включително и LDPE, PBT, PVC, ABS и т.н., кристализиращият се полимер Sterrox има много високо съотношение между якост и тегло. Друга негова разновидност е кевлара, който се използва в производството на бронежилетки.

Компанията също така е намалила разстоянието между работното колело и рамката на вентилатора до по-малко от 1 мм, за да подобри структурната стабилност. Това ще насочи целия въздушен поток по оста на вентилатора. Други особености на обновените вентилатори са специалните прорези на работното колело, които ускоряват движението на въздуха към витлата. Главината на вентилатора е подсилена с метал, а двигателят използва хидродинамичен лагер с SSO2 магнитна стабилизация. В рамката на вентилатора са вградени антивибрационни тампони.

Noctua планира през първото тримесечие на следващата година да пусне новото поколение вентилатори NF-A14. Спомнете си, че през второто тримесечие на 2024 г. производителят възнамерява да пусне флагманския охладител NH-D15 от второ поколение. Той също ще получи редица забележими промени спрямо все още актуалния към момента модел от първо поколение.


source

Сподели: