юни 21, 2023

Nokia подготвя 2 достъпни 5G смартфона

Nokia G42 5G се появи за първи път в изтичане на информация преди около месец. В резултат на това вече се знае, че смартфонът ще е оборудван със 6 GB RAM и 128 GB вътрешна памет. Според информацията, той ще може да се похвали със 6,55-инчов HD+ дисплей и ще работи с операционната система Android 13. Въпреки, че цената остава неразкрита, потвърдено е, че Nokia G42 5G ще се предлага в два цвята: сив и лилав.

Очакваното устройство ще разполага с процесор Qualcomm Snapdragon 480+. Освен това той ще се захранва от батерия с капацитет 5000 mAh. Тя ще е способна да поддържа бързо зареждане с минимална скорост от 22 W.

От друга страна, Nokia G310 5G споделя същите спецификации като своя събрат. Той обаче е специално разработен за пазара на САЩ, докато Nokia G42 5G е насочен към световните пазари.

Сега, след като и двата телефона са преминали успешно процеса на Bluetooth квалификация, HMD Global има свободата да ги обяви официално, когато сметне за необходимо.

Какво означава това за потребителите? Със все по-широкото разпространение на технологията 5G е изключително важно да има достъпни варианти за смартфони, поддържащи 5G. Nokia G42 5G и Nokia G310 5G предлагат спецификации, които ги правят атрактивен избор за хората, търсещи 5G изживяване без да се налага да си чупят касичката.

В заключение, въпреки че все още не разполагаме с пълна информация, изтеклите спецификации за Nokia G42 5G и Nokia G310 5G изглеждат обещаващи. Ако си търсите достъпен 5G смартфон, може би си струва да изчакате пускането на Nokia G42 5G.


source

Сподели: