юни 15, 2023

Nokia представи нов начин за ускоряване на работата на Android смартфоните

Nokia успешно тества нов начин за ускоряване на работата на смартфоните с Android, като функцията ще бъде налична веднага след пускането на Android 14.

В съобщение за пресата компанията заяви, че е намерила начин да позволи на потребителите на Android да купуват и активират 5G „мрежови парчета“ при поискване от своите оператори.

5G мрежовото нарязване (5G newtork slicing) е практика на разделяне или „нарязване“ на физическа мрежова инфраструктура на множество виртуални мрежи, като отделните части могат да предоставят по-добри, персонализирани услуги за приложения или други услуги. Например, потребителят може да активира ново „мрежово парче“, за да постигне по-добра мрежова скорост и по-ниска латентност.

Нови възможности за монетизация

Най-големите предимства на мрежовото нарязване са отпадането на претоварването на мрежата, което често се получава при публичните мрежи, и идеята, че организациите вече не трябва да създават самостоятелни, отделни мрежи с цел сигурност и надеждност.

С новата функция операторите ще могат да печелят от услугите на 5G slicing, твърди още Nokia. Финландският телекомуникационен гигант твърди, че е първият, който прилага 5G мрежово нарязване. По време на тестовете компанията проведе редица внедрявания и изпитания на живо със свои клиенти.

Миналата година Ericsson, Oppo и Qualcomm успешно тестваха 5G мрежово нарязване за корпоративни мрежи на наличен в търговската мрежа модел смартфон, което проправи пътя за по-широко внедряване на технологията. Операторите разглеждат мрежовото нарязване като една от най-големите възможности за приходи от 5G мрежите.


source

Сподели: