юни 6, 2023

Nomad – интересна клавиатура с поддръжката на уиджети

При разработването на клавиатурата Nomad канадската компания Work Louder се е стремяла да създаде „най-добрата клавиатура“ за въвеждане на данни в компютъра. От лявата ѝ страна е вграден 1,9-инчов дисплей с висока разделителна способност. Освен това тя предлага възможност за използване на различни уиджети и невероятен брой настройки.

За започване на производството на това интересно устройство в платформата Kickstarter само за няколко дни бяха събрани 210 000 долара, което показва, че потребителите са готови да възприемат този подход. Предвижда се клавиатурата да се използва с различни уиджети, въпреки че само три от тях ще се предлагат „в комплект“ с нея – часовник, аналог на Тамагочи и многофункционалния таймер Pomodoro. Последният ще направи работата с компютъра по-продуктивна и ефективна. Разработчиците от трети страни ще могат да създават свои собствени уиджети за Nomad.

 

Потребителят разполага и с четири „празни“ клавиша, които могат да бъдат програмирани за всякакви действия, както и два програмируеми плъзгача, които могат да се използват за промяна на различни системни настройки или в работещите програми. Клавиатурата разполага с 16 MB вътрешна памет, която дава възможност да се съхраняват уиджети и изтеглени карти на клавишите. Тя може да бъде свързана с компютър чрез кабел или Bluetooth. Вграденият високоговорител може да се използва за сигналите на таймера или за всякакви други цели.

Разработчиците допълват, че поддържат всички основни операционни системи – iOS, Mac, Windows и Linux.


source

Сподели: