юли 25, 2023

Nothing Phone (2) задмина iPhone 14 Plus в тест за скорост

Nothing Phone (2) бе представен само преди няколко дни и тъй като той се счита за флагманско устройство, сравненията с другите актуални флагмани са почти неизбежни. Все пак, важно е да се спомене, че устройството не идва с флагмански чипсет като Snapdragon 8 Gen 2, а е оборудван с Snapdragon 8+ Gen 1, така че той определено има недостатък по отношение на производителността.

Да, с чипсет като Snadpragon 8 Gen 2 ще получите по-добри резултати в бенчмарковете, но без цялостна оптимизация устройството с най-новия и най-добър хардуер то няма да предложи отлична производителност в реални условия. Всъщност, солидната оптимизация може да накара устройство с чипсет от предишно поколение да постигне по-добри резултати и точно това показа последният тест за скорост, в който Nothing Phone (2) беше сравнен с iPhone 14 Plus.

Едно нещо, което трябва да се отбележи за този тест за скорост е, че той включва Nothing Phone (2) с 12 GB LPDDR5 RAM памет. Базовият модел на смартфона се доставя с 8 GB памет, така че, ако тестът беше с базовия модел, резултатите щяха да са различни.

Във видеото по-горе Nothing Phone (2) е малко по-бърз от iPhone 14 Plus по отношение на производителността в реални условия. Той може да се справя с ежедневните приложения с голяма скорост. Същото се отнася и за приложенията за продуктивност, като например приложението за редактиране на изображения Snapseed и приложението за редактиране на документи Microsoft Word.

Въпреки това iPhone 14 Plus победи в експортирането на видеоклипове с приложения за редактиране на видео. В крайна сметка обаче Nothing Phone (2) разполага със сравнително по-лош чипсет от iPhone 14 Plus, така че е съвсем разбираемо защо iPhone победи убедително в приложенията, изискващи големи ресурси.


source

Сподели: