юни 15, 2023

Nothing Phone (2) скоро ще е на пазара заедно с Nothing OS 2.0

Nothing се подготвя за предстоящото пускане на Nothing Phone (2), който ще бъде пуснат на пазара през юли. В интервю за Sudhanshu Младен М. Хойс, творчески директор в Nothing Software разкри подробности и за предстоящото пускане на операционната система от следващо поколение. Всъщност Хойс наистина публикува концептуалната схема на Nothing OS 2.0.

Nothing OS 2.0 ще е най-новата операционна система на технологичната компания Nothing. Очаква се операционната система да подобри функциите на уиджетите и да осигури минималистично и персонализирано изживяване с Android. Основната концепция на операционната система е „функционална естетика“, която включва трансформирането на големи количества данни във визуално усвоима информация. Операционната система ще бъде пусната на пазара следващия месец с дългоочаквания Nothing Phone (2), който ще бъде с нов дизайн.

Хойс заяви, че началният екран на Nothing OS 2.0 ще може да „отразява личните интереси“. Той също така ще предоставя актуална информация от чрез „интелигентно натискане“, за да намали необходимостта от прекомерно скролване и ровене. Целта на това е да се гарантира, че потребителите могат да използват телефона с много малко или никакви необходими настройки.

Хойс също така заяви, че Nothing планира да превърне „голямото количество данни от изследвания“ в реални „разбираеми визуални взаимодействия“. По този начин се цели да се създаде богато интерактивно изживяване, което да е визуално привлекателно и да подчертава функционалната естетика на Nothing OS 2.0. Това е „основната идея“ на системата.

Очаква се Nothing OS 2.0 да бъде операционна система, ориентирана към производителността и минимализма. Тя ще се отличава с минималистично и персонализирано изживяване с Android, с акцент върху персонализиран начален екран и по-добър интерфейс. Хойс разкритикува сегашните начални екрани на смартфоните, като ги определи като обикновени колекции от фирмени лога, през които потребителите скролват. Целта му е да осигури по-персонализирано изживяване, съобразено с нуждите на потребителя.

Операционната система ще разполага и с нова функция за уиджети, която се очаква да подобри работата на потребителите. Функцията ще позволи на потребителите да имат бърз и лесен достъп до информация, без да се налага да отварят приложение. Потребителите ще могат да персонализират уиджетите, за да показват желаната от тях информация на началния си екран.

Дизайн

Очаква се Nothing OS 2.0 да има нов дизайн, който да е едновременно функционален и естетически издържан. Nothing Phone (2) ще се отличава и с извит дизайн, който е отклонение от традиционния плосък дизайн на повечето смартфони. Очаква се извитият дизайн да осигури по-удобен захват и по-завладяващо изживяване. Операционната система ще се отличава и с нова цветова схема, която е проектирана така, че да е приятна за очите. Тя ще може да се персонализира, което ще позволи на потребителите да изберат предпочитаните от тях цветове.

Позовавайки се на тази концептуална схема, публикувана от Хойс, IT Home смята, че тя отразява стила на дизайна и оформлението на джаджите за работния плот на Nothing OS 2.0. Очаква се, че настоящата Nothing OS всъщност ще възприеме същия минималистичен стил на дизайн с бял и черен фон и заоблени форми.


source

Сподели: