юни 18, 2023

Nubia Neo, базиран на Unisoc T820 SoC, ще бъде представен този месец

Nubia, като бранд който е подкрепен от ZTE, е известен със своите продукти, ориентирани към игрите и в момента се подготвя да пусне още един геймърски смартфон. Интересното е, че в основата на предстоящия игрови смартфон Nubia Neo няма да стои чип на Qualcomm или MediaTek, а ще разчита на Unisoc SoC.

Геймърският смартфон Nubia Neo, за който компанията вече потвърди, че ще бъде достъпен за предварителни поръчки на китайския пазар от 20 юни, ще работи с процесора Unisoc T820.

Според съобщението, чипсетът съдържа 1 ядро ARM Cortex-A76 ​​с тактова честота 2.7GHz, три ядра Cortex-A76s с тактова честота 2.3GHz и четири ядра Cortex-A55 с тактова честота 2.1GHz. Що се отнася до графичната част, чипсетът ще бъде оборудван с GPU Mali-G57 MC4.

От спецификациите става ясно, че предстоящият геймърски смартфон Nubia Neo е далеч от линията RedMagic, но компанията се е фокусирала върху дизайна на телефона, който да изглежда като игрово устройство.

Смартфонът Nubia Neo ще бъде бюджетно предложение от компанията и е предвидено предварителните поръчка в Китай да започнат от 20 юни. Също така се съобщава, че телефонът ще бъде пуснат на световния пазар, но към момента не се знае много за него.


source

Сподели: