юли 5, 2023

NVIDIA тихомълком придоби OmniML – разработчикът на решения за обработка на AI за периферии

NVIDIA тихомълком сключи споразумение за придобиване на OmniML — стартъп в областта на AI, основан преди около две години, според The ​​Information. Няма информация за приблизителната сума на сделката, но се знае, че договорът за придобиване е подписан още през февруари тази година.

OmniML е специализирана в изграждането на решения за обработка на AI-натоварванията на периферии. Стартъпът е специално насочен към минимизиране и оптимизиране на работните натоварвания при машинното обучение, включително и за големите езикови модели (LLM), така че да могат да се изпълняват на edge-оборудване, а не в облаци или големи дейта-центрове.

През 2022 г. OmniML събра $10 милиона за развитие. Според главния изпълнителен директор на стартъпа Ди Ву (Di Wu), технологиите на OmniML преодоляват празнината между AI-приложенията и периферните устройства, увеличавайки потенциала на оборудването. В резултат на това става възможно внедряването на по-икономични и прости за реализация ИИ-системи на различни хардуерни платформи.

Месец преди сделката с NVIDIA, OmniML обяви партньорството си с Intel. По това време се казваше, че OmniML оптимизира своите модели за машинно обучение за хардуерните компоненти на Intel. Дали това сътрудничество ще продължи и след сливането с NVIDIA не се уточнява.


source

Сподели: