май 15, 2024

Panasonic прави революция в домашното развлечение със своята линия премиум телевизори

Току що Panasonic обяви пълната си гама OLED и LED телевизори за 2024 г. Впечатляващите нови версии ще предизвикат революция на пазара. Очаква се те да ще поставят началото на нова ера на домашното забавление, ръководена от технологиите на Panasonic, чрез перфектна интеграция на откриването и представянето на картината.

Благодарение на дългогодишното си сътрудничество с Холивуд, съчетано с японска прецизност и ноу-хау, Panasonic отдавна е известна с безупречното си качество на картината.

В отговор на предизвикателството на изобилието на съдържание Panasonic обяви, че има за цел да опрости процеса на откриване, като направи по-лесно и по-приятно за зрителите да намерят и да се потопят в по-широк спектър от съдържание.

За да реализира тази визия, Panasonic се обедини с Amazon. Стартирайки от тази година, телевизорите на Panasonic от висок клас идват с вграден Fire TV и Premium Panasonic функции, като предлагат на потребителите по-интуитивно и интегрирано изживяване.

„Сътрудничеството с Amazon бележи значителен етап от пътя на Panasonic към даване на възможност на зрителите да „Изследват повече и чувстват повече.“

Освен това с тазгодишните си нови версии Panasonic подобри функциите за игри и интелигентните възможности за революционно ТВ изживяване отвъд всичко, което се предлага на пазара в момента.

Най-новите OLED и LED телевизори ще дадат възможност на хората да повишат удовлетворението си. Независимо дали става дума за изследване на нови светове на съдържание, потапяне във филм, както са го замислили създателите му, смели битки в света на игрите или 360-градусово аудио, което ви пренася в центъра на действието – мощният звук и безупречното качество на картината са вратата към развлекателни преживявания, които подобряват живота ни.

“Пейзажът на домашното развлечение винаги се развива, но най-новата ни гама показва защо Panasonic остава основният избор както за потребителите, така и за експертите в бранша в световен мащаб. С новаторските постижения в OLED технологията и функциите на интелигентни телевизори, включително Master OLED Ultimate панелите и процесорът HCX Pro AI MK II, нашата премиум линия телевизори поставя нов стандарт за потапящи зрителски изживявания,” коментира Paul Darch, директор „Marketing Consumer Electronic Europe“.

Модели телевизори за 2024 г.

Премиум телевизорите на Panasonic съчетават висококачествени характеристики: прочутото качество на картината и звука на Panasonic, съчетано с широка гама от приложения, включително стрийминг услуги, музика и други – всичко това обединено в лесен за използване, персонализиран потребителски интерфейс, ориентиран към съдържанието.

Повечето от телевизорите идват с вграден Fire TV и Premium Panasonic функции, като например усъвършенствани гейминг възможности, включително ултра ниска латентност, режим True Game и Game Control Board. Допълнителните функции за удобство включват Penta Tuner, сортиране на каналите и My App бутон в дистанционното управление за лесен достъп до любимите приложения.

В основата на линията 2024 са Z95A и Z93A — флагманските OLED на Panasonic, обявени за първи път на CES през януари.

И двата модела разполагат с усъвършенствания процесор HCX Pro AI MK II и Premium Panasonic функции, които осигуряват на потребителите несравнимо зрителско изживяване, което вдъхва живот на съдържанието както никога досега; Z95A се възползва и от подобрения модул на панела Master OLED Ultimate.

Новата поддръжка на Dolby Vision IQ® с Precision Detail осигурява водещо в индустрията превъзходно изживяване на картината, докато 360 Soundscape Pro, внимателно настроен от Technics, осигурява завладяващ 3D съраунд звук, който допълва най-доброто сетивно изживяване.

OLED моделите

Сред новообявените OLED модели е и Z90A , който се отличава с технологията Master OLED Pro , със същия процесор HCX Pro AI MK II, който се намира и във флагманските модели, за точни цветове и живи визуални ефекти. Z90A е също премиум телевизор на Panasonic с вграден Fire TV, Game Mode Extreme, предлагащ 144Hz честота на опресняване, и разполага с Dynamic Theatre Surround Pro с предни насочващи се говорители за впечатляващо цялостно телевизионно изживяване.

Гласовото управление от далечно разстояние с Alexa се предлага за първи път в смарт телевизорите Z95A, Z93A и Z90A на Panasonic, така че можете да използвате гласа си за лесно стартиране на приложения, пускане на музика, търсене на заглавия, управление на вашия интелигентен дом и други – всичко това от другия край на всекидневната, без да посягате към дистанционното.

Z85A осигурява ярки 4K OLED изображения с усъвършенствани гейминг функции и 120hz честота на опресняване, процесор HCX Pro AI MK II, Premium Panasonic функции и подобрен звук в удобен за потребителя дизайн.

Z80A съчетава брилянтно качество с интелигентни функции за фантастично OLED зрително изживяване. Това е премиум телевизор на Panasonic с вграден Fire TV, притежаващ зашеметяващо 4K Ultra HD качество на картината и FILMMAKER MODETM, като всичко това се захранва от процесора HCX.

LED моделите

Когато става въпрос за LED гамата, водещи са моделите W95A и W90A . W95A използва технологията Mini LED за по-ярка и контрастна 4K Ultra HD картина, благодарение на процесора HCX Pro AI MK II и усъвършенствания FILMMAKER MODETM. Също така, той е премиум телевизор на Panasonic с вграден Fire TV и разполага със 144Hz Game Mode Extreme и режим True Game за най-добро изживяване при гледане и игра.

В същото време, W90A съчетава Full Array LED подсветка с процесор HCX Pro AI MK II за динамични изображения, Panasonic Premium функции, усъвършенстван гейминг със 144Hz честота на опресняване и всеобхватни функции за интелигентен дом.

Другите модели включват W80A с 4K LED панели, които предлагат ярки цветове, резки контрасти и прецизни детайли благодарение на Dolby Vision, HDR10+ и FILMMAKER MODE. Този премиум телевизор на Panasonic също така идва с вграден Fire TV, така че W80A предлага на потребителите богат избор от стримийнг съдържание и интелигентни възможности, което го прави изключителен избор за тези, които търсят високо качество при гледане и интелигентна функционалност.

LED моделите W70A и W60A предлагат съответно операционните системи Google TV и Powered by TiVo, като предоставят на потребители алтернативен начин за достъп до стрийминг услуги и телевизия на живо.

С вградения Chromecast W70A е нещо повече от телевизор и улеснява споделянето на филми, телевизионни предавания, снимки или екрани на интелигентни домашни устройства от вашия телефон или таблет директно на вашия телевизор.

Докато дистанционното на W60A TiVo е снабдено с гласово търсене, което включва естествен разговор. Ако само си спомняте жанра, известен цитат, песента или името на актьора от даден филм или телевизионно предаване, вие можете да прецизирате търсенето с бързи, изключително подходящи резултати и препоръки.

И накрая, новият S55/50 е с вграден Fire TV, а моделите S45/S40 са снабдени с TiVo, което предлага на потребителите разнообразие от интелигентни функции и операционни системи, които могат да избират и всичко това в комплект с надеждно качество на картината и звука. В същото време LED модела N30 дава на потребителите HD LED телевизор опция без интелигентни функции.

Вижте всичко. Почувствайте всичко.

Когато става въпрос за избор на телевизори, качеството на картината е всичко. Начело с моделите Z95A и Z93A, новата гама за 2024 г. е проектирана така, че качеството на картината да е в основата й.

Z95A например разполага с панелния модул Master OLED Ultimate, съчетан с новия модерен панел Micro Lens Array (MLA), като заедно постигат безпрецедентни нива на яркост благодарение на многослойна система за управление на топлината, разработена от инженерите на Panasonic.

OLED телевизорите от висок клас на Panasonic също така се настройват в Холивуд от един от най-добрите колористи в света и доверен сътрудник на някои от най-добрите създатели на филми в света – Стефан Зоненфелд. Резултатът е точно пресъздаване на цветовете за перфектен баланс на бялото и градиране, което създава поразително ярка, жива и детайлна картина, която не само поставя нов стандарт в OLED технологията, но и демонстрира ангажимента на Panasonic към най-доброто в своя клас зрително изживяване.

Не само човешката ръка обаче помага за впечатляващото качество на картината. Panasonic се ангажира да възприема нови технологични постижения, включително засилено използване на изкуствен интелект в най-новата гама.

Новите OLED и LED от най-висок клас се възползват от интелигентна обработка благодарение на процесора HCX Pro AI MK II, снабден с японска технология. С подобреното от изкуствения интелект увеличаване на мащаба и превъзходното намаляване на шума, процесорът захранва 4K Fine Remaster Engine, който гарантира, че всяка сцена се показва с максимална прецизност и естественост, което е особено полезна функция, когато става въпрос за компресирано стрийминг съдържание. Изкуственият интелект също така дешифрира типа съдържание, което гледате и автоматично настройва картината и звука за вас.

Тази впечатляваща комбинация от технологии осигурява на зрителите истинско потапящо изживяване за всеки тип съдържание, като повишава яснотата на картината, контраста и цветовете до нови висоти.

В същото време постиженията в технологията на звука допълват пакета. Уникалната интегрирана аудио система 360 Soundscape Pro , съчетана с вградени възходящи, странични и предни масивни високоговорители, настроени от Technics и Dolby Atmos®, работят заедно, за да ви потопят напълно в съдържанието, което гледате.

Системата Array Speaker също така осигурява точен звук и позволява на потребителите да се възползват от нашата уникална функция Sound Focus. Тези малки високоговорители могат да се използват за постигане на точен контрол на звука и за създаване на зони с различни нива на звука, така че потребителите да могат да се насладят на по-прецизно качество на звука, като в същото време сведат до минимум потенциалното разсейване на околните.

Обогатяване на ежедневието с моменти на радост и релаксация

Panasonic заявяват, че тяхната крайна цел е да помагат на хората да живеят по най-добрия начин, като създават полезни, висококачествени продукти, които имат положително въздействие върху света и ежедневието на нашите клиенти.

Сътрудничеството на Panasonic с Amazon прави точно това — въвежда усъвършенствани функции в линията за 2024 г. за безпроблемно, интуитивно изживяване със смарт телевизор, което помага да си отговорим на вечния въпрос: “Какво да гледаме?”

Премиум телевизорите на Panasonic с вграден Fire TV безпроблемно интегрират вашите любими стрийминг и телевизионни канали на живо, приложения и персонализирани препоръки на един основен начален екран, за да можете бързо да намерите това, което обичате, без да се налага да превъртате безкрайно.

Но инженерните умения на Panasonic не спират дотук. Премиум телевизорите на Panasonic с вграден Fire TV също така имат и още по-мощна интеграция с телевизия на живо, постигната благодарение на внедряването на много от най-добрите функции на собствената операционна система на Panasonic, като например Penta Tuner за усъвършенствано приемане на телевизионни предавания.

Освен чрез сателит, кабел и антена, Penta Tuner поддържа приемане чрез интернет (IPTV) и домашна мрежа (TV>IP), което означава, че телевизорите могат да бъдат разположени независимо от гнездото за антена и програмите могат да се ползват във всяка стая без да е необходима допълнителна телевизионна връзка.

В същото време приложението HbbTV Operator прави достъпа до съдържание на живо и по заявка възможен, без да е необходим хардуер или смарткарти, USB записът осигурява удобно гледане, а автоматичното откриване на тунера и усъвършенстваният Channel Editor осигуряват лесна настройка.

Друга функция, която прави намирането и гледането на съдържание по-приятно и по-лесно е оптимизираното гласово откриване и навигация с помощта на Alexa. Потребителите могат просто да натиснат специалния бутон Alexa на тяхното дистанционно, да говорят и Alexa ще ги навигира до избраното съдържание.

OLED телевизорите от най-висок клас правят потребителското изживяване още по-лесно благодарение на технологията свободни ръце , която позволява да поискате Alexa лесно да стартира приложения, да пуска музика, да търси на заглавия, да управлява вашия интелигентен дом и други – всичко това от другия край на стаята без докосване на дистанционното.

И накрая, усъвършенстваните функции за интегриране в интелигентния дом използват телевизора по най-добрия начин, дори когато той не се използва за гледане на съдържание.

Fire TV Ambient Experience превръща вашия телевизор в красив, интелигентен екран, който може да бъде домашна галерия, дисплей за снимки или да показва информация, като календари и напомняния, чрез приспособими джаджи на Alexa.

Като цяло премиум телевизорите на Panasonic с вграден Fire TV предлагат на потребителите висококачествени, персонализирани стрийминг изживявания.

“В Panasonic работим с най-добрите. Независимо дали става дума за сътрудничество с Amazon и холивудски режисьори като Стефан Зоненфелд, ние гарантираме, че крайният продукт, който достига до вратите на нашите клиенти, е бил разработен от всички експерти, включително и от нашите инженери. За да предоставим тези иновативни, качествени продукти, ние работим заедно с нашия R&D екип в Япония и нашите европейски колеги в Ланген, Германия, които поддържат тесни връзки с властите, операторите, радио- и телевизионните оператори, промишлените организации, производителите на оборудване и доставчиците на услуги. Ние искаме само най-доброто качество за нашите клиенти и затова всички продукти се тестват в нашия център за тестове в Хамбург преди да бъдат пуснати на пазара. Това тясно сътрудничеството е ключът към успеха на Panasonic и е в основата на силата и качеството на нашите продукти.” Paul Darch, директор Marketing Consumer Electronic Europe.

Повиши нивото на игровото си представяне

„През 2023 г. насърчихме геймърите да се откажат от традиционните монитори и да потърсят телевизори, които да им дадат качеството на игрите, което заслужават. През 2024 г. стартирахме множество функции, които правят невъзможно да погледнете назад.“, добави той.

Линията на Panasonic за 2024г. предлага изобилие от усъвършенствани игрови функции, които позволяват на геймърите да изживеят игрите по начина, по който са ги замислили разработчиците.

Това важи с особена сила за усъвършенстваните OLED модели , които са част от елитната група OLED телевизори, които поддържат 144Hz променлива честота на опресняване (VRR) за най-добрия в своя клас геймплей.

OLED и LED телевизорите от най-висок клас са също така съвместими с NVIDIA G-SYNC и сертифицирани за AMD FreeSync™ Premium . Собствениците на сертифицирани устройства и/или графични карти могат да се включат и да играят безгрижно благодарение на технологията AMD FreeSync™ или NVIDIA® G-SYNC® и да сложат край на накъсания геймплей и прекъснатите кадри за безпроблемно гейминг изживяване.

Не става дума само за време за реакция и кадри, но с подобрения Game Mode Extreme Panasonic подобрява и качеството на картината и звука за едно наистина потапящо изживяване. “True Game” пренася всички функции за точност на цветовете, налични за филми, в света на гейминга. Това дава на геймърите точни и реалистични изображения, като им позволява да изживеят играта напълно, както е замислена от разработчиците. Да не говорим, че показва и по-малко синя светлина, за да намали напрежението в очите при продължително играене.

Новият Game Control Board — функция на менюто за специфични настройки, която се показва на екрана за по-лесни и по-интуитивни настройки на играта, които могат да бъдат променяни в движение по време на игра – също включва усъвършенствани режими за звука. Това позволява на геймърите да превключат между режимите за звука на играта RPG (Role-Playing Games) и FPS (First-Person Shooter).

Режимът RPG създава 3D звуков пейзаж с ясни диалози, които са от съществено значение за потапящото разказване на истории и стратегически геймплей. Докато режимът FPS е прецизно настроен, за да акцентира върху важни звукови сигнали, като например стъпки, които осигуряват тактическо предимство при игри с престрелки.

OLED телевизорите за 2024 г. също разполагат и с режим на опресняване 60Hz, което драстично намалява латентността, когато потребителите играят на 60Hz източник.

Традиция на съвършенството

За 70 години Panasonic е в челните редици на технологичните иновации, като непрекъснато разширява границите на възможното в областта на домашното забавление, винаги с мисъл за устойчивостта.

Гамата телевизори за 2024 г. е доказателство за това наследство, предлагайки на потребителите върхови постижения в областта на качеството на картината, интелигентната функционалност и гейминг представянето – всичко това в съответствие с ангажимента на Panasonic за устойчивост и интелигентен начин на живот.

От оптимизирано гласово откриване и интеграция с интелигентния дом до персонализирани препоръки за съдържание, телевизорите на Panasonic са създадени така, че да се вписват безпроблемно във вашия начин на живот, правейки всяко взаимодействие просто и приятно.

source

Сподели: