September 18, 2023

Panasonic представя нов фотоапарат LUMIX G9II и два нови обектива

Panasonic обяви пускането на пазара на цифровия безогледален фотоапарат G9II, оборудван с нов сензор и технология за автоматично фокусиране с фазово разпознаване (PDAF). LUMIX G9II е първият фотоапарат от серията Micro Four Thirds LUMIX G, който разполага с технологията PDAF.

В съответствие с нарастващата необходимост от създаване на творчески произведения на изкуството и фотографии с помощта на различни методи, този нов модел създава изображения с висока разделителна способност, високо качество и богати цветове направо от фотоапарата. Освен това с новата технология за автоматично фокусиране, която съчетава натрупания опит на Panasonic в областта на технологиите за разпознаване с PDAF, и високоскоростния режим за серийно снимане, който гарантира, че решителните моменти ще са винаги уловени, този нов модел може да се похвали със значително подобрена мощност и високоскоростна производителност.

Новият 25.2-мегапикселов Live MOS сензор и новият процесор създават изображения с висока разделителна способност с изключително качество с богати цветови тонове, а хибридната технология PDAF позволява прецизно автоматично фокусиране и високоскоростно проследяване на бързо движещи се обекти. Освен това снимането в серия със скорост 60 fps в режим AFC и записът SH pre-burst, който започва преди освобождаването на затвора, гарантират, че решаващият момент ще бъде винаги уловен, дори при динамично движещи се обекти.

Популярната система за стабилизиране на изображението на LUMIX е допълнително усъвършенствана, като съчетава 8-stop B.I.S. (Body Image Stabilizer), 7.5-stop 5-axis Dual I.S. 2 и усъвършенствана Active I.S. за невероятно стабилизиране на видеоизображението. Заедно тези функции осигуряват още по-голяма подкрепа за снимане от ръка на динамични сцени, които преди това биха били трудни за заснемане. В допълнение, създателите могат да се насладят на подобрени монохромни фотографски стилове с новите LEICA Monochrome и REAL TIME LUT за предпочитани цветови настройки. С този цифров безогледален фотоапарат от следващо поколение Panasonic възнамерява да отговори на нуждите на творците, които търсят методи за творческо изразяване, надхвърлящи границите на фотографията и видеозаснемането.

 

 Основни характеристики

 

Оборудван с нов сензор, нов процесор и първата реализация на PDAF в серията LUMIX G за изключителна фотографска производителност и високоскоростна работа
 • Нов 25.2-мегапикселов Live MOS сензор за висока разделителна способност и високоскорстна реакция (13+ stop V-Log/V-Gamut, Dynamic Range Boost)
 • Нов процесор, който постига естествени, триизмерни текстурирани изображения и осигурява високоскоростна обработка на видео с висок битрейт.
 • Използване на нова технология за разпознаване с изкуствен интелект (разработена с помощта на технология за дълбоко обучение) за автоматично разпознаване на фокуса в реално време, която вече може да разпознава автомобили, мотоциклети и очи на животни за по-голяма прецизност при разпознаване на обекти.
Усъвършенствана високоскоростна производителност, за да се гарантира, че решителните моменти са винаги уловени
 • Заснемане в серия с 60 fps в режим AFC и подсилена буферна памет за непрекъснато заснемане в серия с продължителност над три секунди, за да се гарантира улавянето на целенасочени моменти
 • SH pre-burst запис, който може да започне да снима до 1.5 секунди преди освобождаването на затвора и да направи приблизително 113 последователни кадъра
 • Надеждна система за стабилизиране с 8-stop B.I.S. (Body Image Stabilizer), 7.5-stop 5-axis Dual I.S. 2, с корекция на изкривяването на перспективата за видео и висок режим за усъвършенстван Active I.S.
 • Високомобилна фотографска система, комбинирана с компактна, лека и разнообразна гама от обективи от серията LUMIX G
Нови режими разширяват възможностите за творческа фотография
 • REAL TIME LUT функция, позволяваща персонализирано изразяване на цветовете чрез използване на LUT файлове
 • Усъвършенстван монохромен режим с новодобавения LEICA Monochrome за дълбоки черно-бели контрасти
 • 100-мегапикселов режим с висока разделителна способност от ръка и режим Live View Composite за разширяване на възможностите за снимане
 Отправна точка за създаване на видеоклипове
 • 4:2:0 10-битов запис на цял сензор 5.8K (4:3) / 5.7K (17:9) позволява гъвкави възможности за кадриране за различни формати за социалните медии
 • 4:2:0 10 бита C4K/4K 120p/100p позволява видеоклипове с бавно движение
 • Apple ProRes видео, което осигурява високо качество на изображението при ниска степен на компресия, като намалява натоварването на компютъра по време на постпродукцията и позволява нелинейно редактиране без транскодиране, оптимизирайки работния ви процес от началото до края.
 • Записването и възпроизвеждането се поддържат с помощта на външен SSD чрез USB
 • Active I.S. технология коригира заклащането при снимане в движение

 

 

Преработен дизайн: H-ES35100 телеобектив с голяма бленда и изключителни фотографски характеристики и съвместимият с телеконвертор ултрателеобектив H-RSA100400 от серията LEICA DG обективи LUMIX G 

Panasonic с гордост представя сменяемите обективи H-ES35100 и H-RSA100400 за серията LUMIX G, които отговарят на стандарта на системата Micro Four Thirds. Тези телеобективи са съобразени със строгите оптични стандарти на LEICA и постигат изключителни фотографски резултати.

Panasonic разполага с 32 сменяеми обектива Micro Four Thirds, от които 15 са обективи LEICA DG. Предназначена за широк кръг потребители – от професионалисти и любители до начинаещи в областта на цифровите безогледални фотоапарати, Panasonic ще продължи да предлага различни начини да се наслаждавате на творческата фотография и видеография чрез разнообразната си гама сменяеми обективи.

LEICA DG VARIO-ELMARIT 35-100mm/F2.8/POWER O.I.S. (H-ES35100)

Преработен обектив LEICA DG: Нов телефото обектив с голяма бленда и изключителни фотографски характеристики, висока мобилност и пълна светлосила F2.8

 Този нов пълноформатен обектив ELMARIT F2.8 осигурява яркост във всички диапазони на увеличение, което позволява на фотографите да се наслаждават на широк спектър от снимки, като например вечерни снимки, при които се използва яркостта на F2.8 и боке ефектите, които са уникални за снимките с телеобектив и помагат за подчертаване на обекта. Оптималната структура на обектива, състояща се от две ED (лещи с изключително ниска степен на дисперсия) и една UED (леща с изключително ниска степен на дисперсия), осигурява изключителни фотографски характеристики в диапазона на увеличение от 70 mm до 200 mm*1. В допълнение към уникалната технология на Panasonic Nano Surface Coating използването на светлозащитна част за елиминиране на нежеланата светлина вътре в обектива дава възможност за получаване на ясни, естествени цветове с малко отблясъци.

LEICA DG VARIO-ELMAR 100-400mm/F4.0-6.3 II ASPH./POWER O.I.S. (H-RSA100400)

Нов обектив LEICA DG, съвместим с телеконвертор, за заснемане на макроснимки в реални размери и Ultra Telephoto Zoom фотография

Този нов обектив постига зашеметяващи фотографски характеристики в целия диапазон на увеличение от центъра на кадъра до неговия край. Оптимално подредената структура на лещите, включваща една асферична леща, две лещи ED (Extra-low Dispersion) и една UED (Ultra Extra-Low Dispersion) леща, създава детайлни и красиво текстурирани изображения с висока разделителна способност и висок контраст. С фокусно разстояние от 200 mm до 800 mm, обективът е идеален за заснемане на различни обекти, като диви птици и животни, както и спортни събития. Освен това, продаваният отделно 2.0x телеконвертор позволява макрозаснемане на 1600 mm в реален размер за по-впечатляващи, детайлни снимки на цветя, животни и други обекти.


source

Сподели: