юни 16, 2023

Panasonic разкри пълната си гама телевизори за 2023 г. – включително четири OLED модела

След като на януарското изложение CES в Лас Вегас Panasonic възбуди апетита ни за своята гама телевизори 2023, като представи новия си флагман MZ2000 OLED TV, сега най-накрая разкри подробности и за останалата част от тях. Има много причини да се вълнувате, дори ако флагманът MZ2000 се окаже извън бюджета ви.

В стремежа си да разгласи много за новите си функции за игри Panasonic подписа договор с Activision, който го прави официален партньор на телевизорите за новата хитова игра Diablo IV – и студиото иска да похвали това, което OLED телевизорите на Panasonic могат да направят, особено що се отнася до цветовете.

Не мога да се сетя за много неща, в които цветовият баланс е по-важен от Diablo IV“, казва Джон Мюлер, художествен директор на Diablo IV. „Имаме много фина цветова палитра. Създаването на нещо, което се усеща като стар шедьовър, изисква способността да се изобрази този свят по много нюансиран начин.

Стъпка по-надолу от MZ2000 е MZ1500. Те ще се предлагат в 55- и 65-инчови размери, но за разлика от миналогодишните еквивалентни модели няма да получат същата основна технология за картина, каквато имат най-новите флагмани. Най-вече те няма да разполагат с технологията MLA.

Все пак те ще получат така наречените Master OLED Pro панели, което предполага, че става дума за първокласни „EX“ OLED панели, които осигуряват по-голяма яркост от основните OLED панели, заедно с патентовано от Panasonic топлоотделяне. Освен това те все още получават процесора HCX Pro AI и макар да не разполагат с пълната многоканална звукова система на MZ2000s, те все пак ще получат нови насочени напред високоговорители, прикрепени към долния ръб, и вграден субуфер за по-открит и директен звук.

Гейм функциите на MZ1500 ще се присъединят към тези на MZ2000, включвайки поддръжка на 4K/120Hz, системите AMD FreeSync Premium и NVIDIA G-Sync VRR, както и калибрираната геймърска настройка True Game.

Стъпвайки още едно стъпало надолу в OLED гамата на Panasonic, ще стигнете до MZ980. Panasonic все още описва тези телевизори като притежаващи „превъзходна ярка картина“, но те не се възползват от същите първокласни панели Master OLED Pro, каквито се предлагат в MZ1500. Все пак в материалите за пускане на пазара Panasonic посочва, че „най-новият модул на OLED панела“ на MZ980 е разработен в Япония, така че явно все още има някои патентовани неща на ниво дизайн на панела.

MZ980 ще се предлага в 42, 48 и 55-инчови размери, все още ще има процесор HCX Pro AI и изглежда ще има същите гейминг функции като MZ1500.

Аудиосистемата на MZ980 губи насочените напред високоговорители, но Panasonic все пак твърди, че тя ще осигури „истински динамичен звук“ благодарение на така наречената конфигурация Theatre Surround Pro.

Все още имаме два други, по-достъпни OLED телевизора, за които да говорим, в лицето на MZ800. Ще има модели с диагонал 42, 48, 55 и 65 инча и ще се използват по-елементарни OLED панели (въпреки че Panasonic има голям опит в постигането на изключителни резултати с такава „традиционна“ OLED технология).

Ще получите и по-основна аудиосистема  и изглежда, че тези OLED модели от начално ниво няма да поддържат 4K/120Hz гейминг, нито някоя от функциите AMD Freesync, NVIDIA G-Sync или True Game, които се намират по-високо в новата гама. Междувременно обработката на картината както при MZ800 ще се понижи от HCX Pro AI до по-малко мощната и широкообхватна система 4K Colour Engine Pro.

Макар че моделите MZ800 може да не се харесат на геймърите толкова, колкото OLED моделите на Panasonic, преди да се впуснете в гамата LCD, си струва да добавите, че и двете сравнително евтини OLED серии все пак ще се присъединят към всички нови телевизори на марката, поддържайки видео форматите Dolby Vision и HDR10+ active HDR. За сравнение, повечето конкурентни марки поддържат само една или друга от тези високопроизводителни HDR системи.

Домашните развлечения се развиват и най-новата ни гама демонстрира защо Panasonic все още е избор номер едно за потребителите и професионалистите по целия свят. Използвайки дългогодишния си технически опит и дизайнерско ноу-хау, имаме удоволствието да представим телевизори, проектирани да се вписват безпроблемно във всеки дом, като същевременно превръщат всеки филм, игра, телевизионно предаване или спортно събитие в истински спектакъл със завладяващ звук и несравнимо качество на картината.

споделя Пол Дарч, директор на Panasonic Consumer Europe

Моделите MZ800 се различават от останалите OLED телевизори в гамата 2023 на Panasonic и по това, че използват смарт системата Android TV, а не собствената платформа MyHomeScreen 8.0 на Panasonic.

Флагманът на LCD телевизорите на Panasonic за 2023 г., MX950s, комбинира Mini LED технология с Quantum Dot цветове, за да постигне „качество на картината с превъзходна яркост и минимален halo ефект“. Всъщност Panasonic твърди, че MX950s са най-ярките LCD телевизори досега.

Гамата MX950 се предлага в 55 и 65-инчови размери и се отличава с прочутия процесор HCX Pro AI на Panasonic, както и с поддръжка на 4K/120Hz гейминг канали заедно с всички други нови гейминг функции, които се срещат в първокласните OLED телевизори на Panasonic, освен, изглежда, калибрирания режим True Game. Междувременно аудиото на MX950 продължава с поддръжка на Dolby Atmos, като се използва система Dynamic Theatre Surround, която включва вграден субуфер.

В края на предлагането на телевизори Panasonic 2023 за България са LCD моделите MX800. Предлагат се с размери 43, 50, 55, 65, 75 и на някои територии – 85 инча, а голямата (и изненадваща) новина при MX800 е, че в тях е вградена операционната система Fire TV на Amazon, допълнена с достъп до гласовото управление Alexa.

MX800 преминават към стандартна, а не към мини LED подсветка, въпреки че HDR Cinema Display панелите им все още претендират да осигуряват широк цветови диапазон, все още получавате „оригиналната“ версия на HCX процесора на Panasonic и все още има поддръжка на форматите Dolby Vision и HDR10+. Изглежда обаче, че геймърите, които си купят MX800, ще трябва да се справят без поддръжката на 4K/120Hz гейминг емисии, VRR, тематични настройки на звука от игри и калибрирания режим True Game, които се намират в много от другите телевизори Panasonic 2023.

Предстои да спрем вниманието си отделните серии телевизори и модели, за да ви запознаем с всичките им характеристики и качества.


source

Сподели: