October 26, 2023

PocketBook пусна на пазара 7,8 инчова електронна книга с цветен екран InkPad Color 3

Швейцарската компания PocketBook с украински корени обяви пускането на нов модел електронна книга InkPad Color 3. Тя получава цветен екран E Ink Kaleido 3, което я превърна в устройство за четене с най-висока плътност на пикселите сред моделите с дисплеи на цветна „електронна хартия“.

Новата електронна книга PocketBook InkPad Color 3 показва цветна картина с разделителна способност 150 dpi или 702 × 936 пиксела.

При работа в черно-бял режим с дисплей само в сива гама резолюцията ще бъде два пъти по-висока или 1404 × 1872 пиксела при 300 dpi. Така или иначе, четенето от екраните E Ink остава по-нежно и естествено за очите.

Въпреки че 4096-те цвята, налични в PocketBook InkPad Color 3 няма да оспорят богатството на традиционните LCD или OLED екрани, екраните с електронно мастило са много по-щадящи за очите, когато се потапяте в роман, комикс или списание в продължение на часове. Освен това технологията консумира много по-малко енергия от батерията на устройството.

За четене на тъмно устройството има предна подсветка с възможност за регулиране на цветовата температура. Вечер и нощно време ще е по-приятно да използвате топла подсветка, а сутрин – хладна и „ободряваща“, както препоръчва разработчикът.

Както и другите модели PocketBook, новият модел работи под операционна система Linux. Устройството е оборудвано с 4-ядрен процесор, 1 GB RAM памет и 32 GB вградена памет. Електронната книга поддържа 25 формата на книги, комикси и графики, включително CBR и CBZ. Навигацията в нея може да се осъществява благодарение на капацитивния сензорен екран или чрез механичните бутони за управление, с които е снабдена.

Аудиокнигите и текстът от екрана могат да се слушат или чрез вградените в книгата високоговорители, или чрез безжични Bluetooth слушалки. Възпроизвеждането на глас е достъпно на 26 езика.

Интересно допълнение към спецификациите на InkPad Color 3 е защитата от вода по стандарта IPX8. Можете да четете, докато се къпете. Някои хора практикуват това.

За връзка с интернет и за закупуване и архивиране на библиотеки книгата има вграден 2-лентов Wi-Fi. Включени са няколко игри, като шах и судоку. Батерията с капацитет 2900 mAh е предвидена за един месец употреба без презареждане.

Най-новата електронна книга на PocketBook с цветен екран ще бъде пусната в продажба в средата на ноември на цена от 329 долара.


source

Сподели: