September 13, 2023

ProGrade представи 1,3 TB CFexpress 4.0 тип B карта памет със супербърза скорост на четене/запис

ProGrade Digital обяви своето трето поколение карти памет CFexpress тип B от кобалтов клас, предназначени за професионални фотографи и видеооператори. Новата карта се предлага в единичен вариант с капацитет 1,3 TB, което е подобрение спрямо моделите от второ поколение, предлагани в размери 325 GB и 650 GB.

В съобщение за пресата ProGrade заяви, че новата карта от трето поколение предлага същото качество като моделите от второ поколение, но използва PCIe Gen 4 интерконектор с NVMe 1.4c хост контролер интерфейс. Картата е напълно съвместима с новата спецификация CFexpress 4.0 и обратно съвместима със спецификацията 2.0. Тя предлага скорост на четене до 3400 MB/s, скорост на серийно записване до 3000 MB/s и скорост на продължително записване до 2800 MB/s, което я прави подходяща за приложения за заснемане на видео с висока резолюция от кинематографичен клас.

Новата карта с капацитет 1,3 TB се предлага с метален корпус, за който ProGrade твърди, че предлага подобрена издръжливост и разсейване на топлината. Също така се твърди, че тя е снабдена с функция за термично ограничаване, която я предпазва от прегряване. Работните температури на картата варират от -10°C до +70°C, което гарантира, че тя може да се използва при най-различни условия, независимо от климата. Освен това картата е устойчива на рентгенови лъчи, на удари и се предлага с 3-годишна гаранция.

Цената на картата CFexpress Cobalt от трето поколение е 1459,99 долара и може да бъде закупена от Amazon, B&H, Adorama и официалния уеб магазин на ProGrade, както и от много други търговци на дребно по света.

Заедно с новата карта ProGrade обяви и четеца за карти с един слот PG05.6, за който компанията твърди, че е специално проектиран за най-новите карти памет CFexpress 4.0 (PCIe Gen 4) тип B, като предлага скорости на трансфер до 40Gbps (5GB в секунда). Новият четец е базиран на най-новата технология USB 4.0 и е оборудван с патентованата от компанията магнитна основа и самозалепваща се метална пластина, която позволява на потребителите да го монтират на всяка работна повърхност, например на гърба на лаптоп.

Четецът се доставя с USB 4.0 кабел и е с цена 99,99 долара. Подобно на картата с памет, четецът също може да бъде закупен от уебсайта на ProGrade Digital, както и от Amazon, B&H, Adorama и много други търговски обекти по света.


source

Сподели: