юни 25, 2023

Qualcomm намали наполовина латентността на Bluetooth връзката с помощта на чипа Snapdragon Sound S3 Gen 2

Qualcomm съобщи, че е оптимизирала платформата Snapdragon Sound за безжични слушалки и други аудио устройства за игри, като е намалила наполовина латентността на безжичното предаване на звук чрез Bluetooth, без да се налага инсталирането на отделен патентован чип за гласова комуникация.

Латентността на безжичния звук на Qualcomm Snapdragon Sound S3 Gen 2 е намалена от 48 ms на по-малко от 20 ms – това се отнася както за събитията в игрите, чийто отговор вече ще бъде по-навремен, така и за гласовата комуникация с членовете на екипа. Като се има предвид, че хардуерните модули Snapdragon Sound S3 Gen 2 са рядкост в повечето лаптопи и настолни компютри, Qualcomm реши да си партнира с производителите на периферни устройства – технологията ще бъде внедрена и в USB Type-C безжичните адаптери за персонални компютри.

Разработчикът ни напомня, че Snapdragon Sound не е само за игри – поддържа се 24-битово аудио с честота на дискретизация 96 kHz. Висококачествената музика се предава чрез Bluetooth с помощта на адаптивния кодек Qualcomm aptX. Поддържа се и технологията за излъчване Auracast: USB модулът може да се свърже към лаптоп, телевизор или телефон и да излъчва аудио към няколко безжични устройства едновременно. И накрая, има поддръжка на стандарта Bluetooth LE Audio с ниска консумация на енергия.


source

Сподели: