октомври 18, 2023

Qualcomm официално обяви датата на пускане на пазара на Snapdragon 8 Gen 3

Qualcomm отново провежда своя Snapdragon Summit малко по-рано. Вероятно по време на това събитие компанията ще анонсира своя флагмански чип от ново поколение — Snapdragon 8 Gen 3. Припомняме, че процесорът SD 8 Gen 2 беше официално представен в средата на ноември миналата година, но този път производителят реши да премести малко датата и да проведе събитието през октомври вместо през ноември.

В официалния акаунт на Qualcomm в X (бившият Twitter) се появи публикация, в която компанията сподели датите на Snapdragon Summit. Според съобщението, това ще бъде тридневно събитие, което ще се проведе в Мауи, Хавай, както винаги. Събитието ще започне на 24 октомври и ще приключи на 26 октомври.

Както и в предишните години, това събитие трябва да бъде ключово за Snapdragon 8 Gen 3. Може да се предположи, че чипмейкърът най-вероятно ще обяви следващото поколение процесори още през първия ден на конференцията. Компанията ще излъчи презентацията на живо на сайта си. Началото е насрочено за 22:00 часа.

Очаква се най-новият чип на Qualcomm да бъде само 64-битов и да работи с най-новите ARM-процесори. Някои инсайдъри спекулираха, че Qualcomm ще предложи конфигурация на процесора 1+5+2 за разлика от конфигурацията 1+4+3 в SD 8 Gen 2. Според ранните информационни течове, процесорът ще има 1 супер ядро ​​с тактова честота 3,3 GHz, 3 големи ядра на 3,15 GHz, 2 ядра с тактова честота 2,96 GHz и 2 ядра с честота 2,27 GHz. Наскоро инсайдъри предположиха, че компанията може да представи не една версия на чипа, а две.

Точно както Intel доста говори за изкуствения интелект, така и Qualcomm планира да направи същото тази година. Следователно, не би било изненадващо да се предположи, че процесорът може да има някаква технология, свързана с работата на AI. Разбира се, това вероятно ще го разберем само по време на официалната презентация.


source

Сподели: