май 17, 2024

Samsung вече започна да тества прототипа на Galaxy S25 с три камери

Изминаха няколко месеца от началото на продажбите на смартфоните от серията Galaxy S24 и започват да се появяват все повече информационни течове за устройствата, които ще ги заменят. Беше съобщено, че може да няма многослойна батерия с повишена плътност за съхранение на енергия. Но се очаква по-широкото използване на алгоритми за изкуствен интелект в областта на пестенето на енергия от батерията.

Инсайдер под псевдонима @ISAQUES81 разказа нещо за камерите на Galaxy S25 Ultra. По-специално, става дума за тестване на следващия прототип на това устройство. Този прототип има само три задни камери вместо четири, както при предишните смартфони. Това е основната камера, ултраширокоъгълната камера и перископния телеобектив. Южнокорейският производител може да се откаже от по-слабия телеобектив с 3x увеличение и вместо това да използва цифров зум.

По-рано компанията се отказа от телеобектива с резолюция 10 мегапиксела и десеткратното увеличение в полза на 50-мегапикселовата камера с петкратно увеличение. Възможностите на изкуствения интелект помогнаха за получаването на висококачествени снимки. Може би той ще помогне и с трикратно увеличение.

Основната камера ще запази същата резолюция и размер на сензора. В този случай обективът ще събира повече светлина и може да получи по-голяма апертура.

Перископният телеобектив ще има по-голям сензор, което ще доведе до повишена детайлност на изображенията. Основното е, че се очаква да се появи променливо мащабиране, което ще повлияе върху качеството на снимките при зумиране. Липсата на необходимост от изрязване на изображението, то ще е с висока детайлност.

За разлика от смартфона Sony Xperia 1 V с непрекъснато оптично увеличение в диапазона 3.5x – 5.2x, Samsung ще предлага само две фиксирани фокусни разстояния — между 4-5x увеличение и 6-7x увеличение. Между тези разстояния ще се приложи и цифров зум.

source

Сподели: