юли 23, 2023

Samsung започна да разработва умния пръстен Galaxy Ring

Samsung започна разработването на ново смарт-устройство във вид на пръстен, който носи наименованието Galaxy Ring, съобщи южнокорейското издание Elec.

Според източници на медията, джаджата ще използва печатните платки на японската компания Meiko. Върху тях ще се намират и останалите компоненти на устройството.

Както подсказва името Galaxy Ring, джаджата е предназначена за носене на пръста. Устройството е оборудвано със сензори за събиране на информация за здравето на собственика за по-нататъшно изпращане на тази информация към смартфона.

Подобно решение предлага финландската компания Oura, която пусна смарт-пръстен с различни сензори, батерия и поддръжка на Bluetooth. Смарт-джаджите на компанията тежат от 4 до 6 g и работят с едно зареждане една седмица.

Въпреки стартирането на разработката Galaxy Ring, в момента остава неизвестно кога устройството ще бъде пуснато в продажба.

Тъй като смарт-пръстените са по-плътно свързани с тялото на потребителя, отколкото смарт-часовниците, те могат да осигурят по-точни измервания.

Samsung вече пусна няколко поколения умни-часовници Galaxy Watch, а на 26 юли трябва да бъде анонсирана последната итерация на джаджата — Galaxy Watch 6. Производителят посочва, че устройството може да извършва мониторинг на сърдечната дейност, нивата на кислород в кръвта, температурата на кожата, съотношението мазнини, кости, вода и мускули. Galaxy Watch 6 може също да записва ЕКГ (електрокардиограма).

През пролетта на тази година Samsung отвори достъпа до температурния сензор на Galaxy Watch 5 и Galaxy Watch 5 Pro. Опцията позволява на собствениците на джаджата да проследяват менструалния цикъл чрез измерване на вътрешната телесна температура. Вероятно компанията ще внедри описаните функции и в Galaxy Ring.


source

Сподели: