September 21, 2023

Samsung започна продажбите на Galaxy S23 Tactical Edition и Galaxy XCover 6 Pro Tactical Edition на военни и разузнавателни агенции

Представените през май тактически смартфони Samsung Galaxy S23 Tactical Edition и Galaxy XCover 6 Pro Tactical Edition започнаха да се продават в САЩ. Устройствата са предназначени за военните, службите за спешна помощ и службите със специално предназначение. Новите смартфони са с повишена издръжливост, разширени възможности за криптиране и скрита работа. Освен на служителите на правоприлагащите органи, новите смартфони ще помогнат на много цивилни специалисти да работят на терен.

Samsung не обявява препоръчителната цена на новите продукти и няма да ги пусне в продажба на дребно. Тактическите смартфони ще се предлагат само от избрани партньори на Samsung. В същото време те няма да бъдат ограничени в снабдяването само на служители на военните и специалните служби. Те ще се разпространяват и сред служителите на службите за спешна помощ и служителите на компании, занимаващи се с управление на безпилотни летателни апарати, пътни администрации, комунални услуги, петролни и газови компании и минни компании, както и компании, занимаващи се с проучване и добив на полезни изкопаеми и като цяло за управление на критично разположени активи.

По принцип двата тактически смартфона са дооборудвани със специалните функции на обичайните търговски версии на Samsung Galaxy S23 и Galaxy XCover 6 Pro. И двата нови смартфони могат да се считат за трето поколение тактически смартфони Samsung, които от години се използват от служителите на Министерството на отбраната на САЩ и служителите на службите за спешна помощ. Съвместимостта на смартфоните с редица тактически радиоканали може да се счита за важен момент.

Освен че се свързват с тактически радиоканали, тактическите смартфони предлагат лесна връзка с редица външни устройства: устройства за нощно виждане, лазерни далекомери, външни GPS устройства, дронове и други. Естествено, и двата модела поддържат всички традиционни клетъчни възможности, включително 5G, LTE, CBRS, Bluetooth и Wi-Fi 6E.

За радио скритост Galaxy S23 Tactical Edition и Galaxy XCover 6 Pro Tactical Edition поддържат режим Stealth Mode, който деактивира LTE и e-911 (автоматично предаване на GPS координати), заглушавайки всички радиочестотни излъчвания за напълно автономна комуникация. За по-голяма сигурност на мисията може да се активира режим Covert Lock, който позволява работа в режим Stealth Mode и също така деактивира базовия обхват и GPS, като напълно ограничава устройството от излъчването на радиосигнали.

Смартфоните Samsung Galaxy S23 Tactical Edition и Samsung Galaxy XCover 6 Pro Tactical Edition са защитени от системата за сигурност Samsung Knox – платформа за сигурност от военен клас, вградена в мобилните устройства на Samsung на ниво чипсет, за да се запазят данните в безопасност и заключени.

Samsung Galaxy S23 Tactical Edition и Samsung Galaxy XCover 6 Pro Tactical Edition поддържат двойна VPN свързаност, което позволява използването на два VPN сървъра за вътрешно и външно тунелиране на данни по време на предаване. Освен това системата Knox Dual Data at Rest (DualDAR) защитава чувствителните данни до най-високо ниво на секретност. Криптирането се извършва на две нива, дори когато смартфоните са изключени или не са автентикирани. Целият софтуер е с гарантирана поддръжка за 4 години или до януари 2027 година.

Що се отнася до физическата защита, и двата смартфона обещават прахо- и водоустойчивост със степен IP68. Смартфоните са съвместими и с военния стандарт MIL-STD-810H. Те могат да издържат на потапяне във вода на дълбочина до 1,5 метра за 30 минути и на падане от 1,5 метра. Теглото на устройствата, което е по-малко от 240 грама им позволява често да заменят по-тежки лаптопи с процесори с подобни възможности, като оставят място за по-важни товари, като например медицински консумативи или боеприпаси.


source

Сподели: