май 8, 2024

Samsung представи най-големия „ултрапремиум“ 114-инчов Micro-LED телевизор в света за 132 500 долара

Днес Samsung обяви пускането на 114-инчов смарт телевизор, базиран на Micro-LED панел. Според компанията този най-голям на пазара „ултрапремиум“ телевизор има редица предимства пред устройствата, базирани на OLED панели, включително по-високо ниво на яркост и липса на изгаряне на екрана. Основният недостатък на новия телевизор е цената му – Samsung оценява новия си телевизор на 132 500 долара.

Досега най-големият телевизор на Samsung с Micro-LED технология на екрана беше 110-инчов модел, представен през 2020 година. Дисплейният панел Micro-LED на Samsung се състои от индивидуално контролирани многоцветни светодиоди с размер на микрометър и осигурява, както твърди Samsung, „най-доброто качество на картината“.

Сред предимствата на Micro-LED технологията пред OLED компанията посочва липсата на прегаряне на екрана, по-ярките цветове и по-високите нива на яркост. Максималното ниво на яркост на новия продукт все още не е разкрито, но 89-инчовият телевизор на Samsung, създаден с тази технология, осигурява постоянна яркост до 2000 нита по цялата повърхност на дисплея.

Новият 114-инчов Micro-LED телевизор на Sаmsung засега се предлага само в Република Корея за 132 500 долара. Като подарък при покупка се предлага по-малкия модел 85-инчов Neo QLED 8K QN900D с цена на дребно 8000 долара, както и отстъпка с неизвестен размер на класическа триполюсна система високоговорители JBL L100 MK2 с 12-инчов басов високоговорител. Перспективите за продажби на този телевизор в други региони все още не са ясни.

source

Сподели: