юли 14, 2023

Samsung представи 98-инчов Neo QLED 8K телевизор със 144Hz и 120W звук на цена от 39 хиляди долара, с подарък: по-малък 85-инчов

Samsung представи гигантски 98-инчов телевизор от серията Neo QLED с резолюция 8K (7680 × 4320 пиксела). Новият телевизор, наречен QNC990, вече е пуснат в продажба и Samsung вече разполага с 98-инчови модели в семействата QLED, Neo QLED 4K и Neo QLED 8K. Известно е, че в Южна Корея, където беше представен телевизорът, той се оценява на еквивалента на 39 хиляди долара.

Samsung Neo QLED 8K QNC990 разполага с панел с Mini-LED подсветка с квантови точки и стотици локализирани зони за затъмняване. Осигурена е поддръжка на технологиите HDR10, HDR10+, HDR10+ Adaptive, HDR10+ Gaming. Заслужава да се отбележи, че той поддържа динамична честота на опресняване до 144 Hz и технологията за синхронизиране на кадрите AMD FreeSync Premium Pro – такава функционалност е особено необходима при игрите. Екранът е получил антирефлексно покритие, а освен това Samsung твърди, че компанията Pantone е потвърдила точността на възпроизвеждане на цветовете, въпреки че можете да ги оптимизирате по свой вкус с помощта на приложението SmartThings. Съобщава се, че телевизорът е способен да мащабира видео с по-ниска резолюция до 8K, така че картината ще бъде с високо качество, дори ако резолюцията на оригиналното съдържание е ниска.

Samsung Neo QLED 8K QNC990 има аудиосистема с конфигурация 6.4.4 канала и мощност на звука 120 W (вата). Поддържат се и технологиите Dolby Atmos Wireless, Q-Symphony 3.0, Object Tracking Sound, Adaptive Sound+ и Active Voice Amplifier.

Телевизорът работи с операционна система Tizen 7.0, а в сърцето на телевизора е чипът Neo Quantum Processor 8K. Той разполага с огромен набор от приложения за стрийминг на аудио и видео, както и гласовия асистент Bixby и пакет от друг софтуер на Samsung: Samsung Gaming Hub, Samsung TV Plus, Samsung Health, SmartThings Hub, Game Bar 3.0 b Super Ultrawide Game View.

Samsung Neo QLED 8K QNC990 предлага безкрайно тънък дизайн с метална рамка и гръб. Високоговорителите са разположени на гърба и в краищата на телевизора, а освен това той поддържа интелигентно осветление Philips Hue – светлината в стаята с телевизора ще се променя в зависимост от това, какво има на екрана.

Свързването на кабелите и периферните устройства се осъществява чрез One Connect Box, което опростява процеса. Той има 4 HDMI 2.1 порта, USB портове, оптичен изход, RF вход за антена, Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.2. Налични са и технологиите Tap Sound, Tap View, Miracast, Wireless DeX и AirPlay 2.

Според пресслужбата на Samsung, купувайки Neo QLED 8K QNC990, купувачът допълнително получава 85-инчов „интериорен“ телевизор The Frame, саундбар HW-Q990C и 2 милиона точки в програмата Samsung Membership.


source

Сподели: