юни 6, 2023

Samsung призна за проблемите с камерата на своите смартфони

Компанията Samsung обеща да реши проблема с прекомерното замъгляване на снимките, направени от камерата на смартфоните от серията Galaxy S23. Това  съобщиха  от Android Authority.

На своя полски  сайт  представители на корпорацията казаха, че компанията е признала за проблема и ще го реши с бъдеща актуализация. Според журналисти, потребителите са забелязали неизправностите на камерата на смартфоните от серията Galaxy S23 още през април. Оказа се, че при снимане на обекти отблизо, на снимките се появяват размазани участъци, наподобяващи банан. В тази връзка проблемът беше наречен Bananagate.

Инженерите на Samsung казаха, че проблемът с размазването е свързан с високоскоростния обектив, който е предназначен да заснема висококачествени снимки при условия на слаба светлина. Алгоритмите, които обработват изображенията обаче, могат да работят с грешки.

Като временна мярка представителите на компанията предложиха на потребителите да снимат обектите на разстояние най-малко 30 сантиметра. Инженерите на Samsung също съветват потребителите да правят снимки, като държат смартфона вертикално.


source

Сподели: