май 4, 2024

Samsung се подигра на Apple, след слуховете за бъгове с алармата в iPhone

Технологичните гиганти имат много дълга история на публични подигравки със своите съперници. Samsung особено обича да изтъква недостатъците на Apple, и въпреки че от известно време не сме виждали корейската компания да се подиграва с американския си колега, това не означава, че подигравките са спрели.

Samsung побърза да се присмее на Apple след съобщенията по-рано тази седмица от потребители на iPhone, които се оплакват, че алармите на смартфоните им не сработват.

Днес в социалните мрежи се появиха множество съобщения от хора, които твърдят, че са пропуснали ангажименти поради неизправност на алармата на iPhone. Apple сподели, че е наясно с проблема, и че работи по отстраняването му. Смята се, че проблемът е свързан с въведената в iOS 17 функция за „отчитане на вниманието“, която намалява силата на звука на алармите, ако регистрира, че потребителят гледа директно към устройството.

Изглежда, че нещо причинява неправилно функциониране на функцията за внимание, като е възможно тя да регистрира лице, което не е там и да намаля силата на звука на алармата. Потребителите са установили, че проблемът с алармата може да бъде решен, като деактивират функцията чрез „Настройки -> Face ID и парола“, след което превключат превключвателя на „Функции, отчитащи вниманието“.

Samsung UK бързо се включи в темата. Нейният акаунт в Instagram изпрати публикация, в която отбеляза:

„Бъдете сигурни, че нашите аларми СЕ ИЗКЛЮЧВАТ“ над мемето с дакел, свирещ на пиано с шапка, известно още като куче-синтезатор и куче-клавиатура. Постът включва и съобщение, което гласи: „Потребителите на Samsung се събудиха навреме днес.“

Samsung отдавна се подиграва с Apple. През 2017 година имаше реклама, осмиваща iPhone Х, която включваше препратка към все още спорния прорез. Имаше и такава за Galaxy S3 отпреди няколко години, както и цяла серия реклами, насочени към камерите на iPhone 12 Pro Max. Google също се включи в играта със серия реклами, осмиващи iPhone през миналата година.

Миналия месец Samsung имаше какво да празнува, тъй като изпревари Apple и се превърна в най-големия доставчик на смартфони в света въз основа на доставките, заемайки 22,5% пазарен дял за първото тримесечие, докато Apple имаше 20,7%.


source

Сподели: