юли 21, 2023

Samsung се похвали, че предстоящите гъвкави смартфони Galaxy Z Fold и Flip 5 ще бъдат по-тънки от своите предшественици

Преди събитието Samsung Unpacked, насрочено за 26 юли, TM Roh, президент и ръководител на подразделението Mobile eXperience в Samsung Electronics, пусна снимка на сгъваем смартфон и разказа за това, как компанията е успяла да направи Galaxy Z Fold 5 и Flip 5 още по-тънки.

Roh подчертава, че Samsung се ангажира да проектира всичките си устройства така, че да бъдат „критично важни, иновативни и хармонични“. Според Roh, кариерата му на инженер го е научила, че най-добрите проекти често са „преплетени с технологични иновации“. И това ясно се потвърждава от сгъваемите смартфони, създадени от специалистите на компанията. Те имат много от същите компоненти като традиционните телефони, но са резултат от сложна работа на инженерите по създаването сензорно мобилно устройство, което може да се сгъва, без да се счупи и което също е с привлекателен външен вид.

Roh разказа, че Samsung е повишил стандартите за ергономичност на сгъваемите устройства и е успял да направи подобните телефони от 5-то поколение още по-тънки. Въпреки това, не очаквайте чудеса. Roh подчертава, че намаляването на сгъваемата конструкция дори с един милиметър или грам изисква „инженерен пробив“.

Съобщението на TM Roh съответства на предишните информационни течове, че сгъваемите устройства ще имат нов шарнирен механизъм, който им позволява да се сгъват практически без празнини в затворено състояние, което ги прави по-тънки.


source

Сподели: