юни 20, 2023

Samsung стартира в Европа програма за самостоятелен ремонт на някои свои устройства

Samsung стартира програма за самостоятелен ремонт на редица модели смартфони и лаптопи в няколко европейски държави. Компанията предлага резервни части, комплекти с инструменти и инструкции за собствениците на Galaxy устройствата.

Услугата обхваща смартфоните Galaxy S20, S21 и S22, както и преносимите компютри Galaxy Book Pro и Galaxy Book Pro 360.

Samsung вече стартира програма за самостоятелен ремонт в Белгия, Франция, Германия, Италия, Нидерландия, Полша, Испания, Швеция и Обединеното кралство.

Програмата за самостоятелно ремонтиране на Galaxy Book Pro и Galaxy Book Pro 360 ще се предлага на притежателите на лаптопи от Германия, Италия, Швеция и Обединеното кралство.

Проектът за самостоятелен ремонт в Европа не включва поддръжка от iFixit, като Samsung го предлага само за САЩ. А през месец ноември миналата година медиите съобщиха, че южнокорейската компания е подала заявка до Службата за патенти и търговски марки на САЩ за лицензиране на мобилно приложение с инструкции за ремонт на устройства.

За Galaxy S20, S21 и S22 компанията Samsung предлага оригинални части, включително дисплеи, батерии, задни панели и платки за USB-C портовете за зареждане. Всички тези компоненти за Galaxy S22 и S22+ струват 227 евро, а за Galaxy S22 Ultra – 293 евро.

Потребителите ще могат да закупят предни и задни капаци, екрани, батерии, сензорни панели, бутони за захранване с вградени скенери за пръстови отпечатъци и гумени крачета за Galaxy Book Pro.

Цената на резервните части е различна в различните региони. Samsung е предоставила необходимите инструкции на своя уеб сайт, а в магазините се предлага комплект за около 28 евро, който включва гумена табла, шест инструмента за отваряне на устройството, пластмасова лопатка, вендуза, пинсета и отвертка Phillips PH000.


source

Сподели: