October 10, 2023

Samsung също се подигра на Apple за липсата на поддръжка на съвременните протоколи за SMS в iOS

Samsung пусна видео в подкрепа на кампанията #GetTheMessage, стартирана от Google като призив към Apple да внедри в своите устройства поддръжка на съобщения във формат RCS или Rich Communication Services.

RCS форматът, позициониран като наследник на SMS, е междуплатформен протокол, който е възприел много от функциите на съвременните месинджъри — Apple iMessage също ги има, но iPhone не поддържа RCS. Във видеото си, озаглавено „Зелени и сини мехурчета искат да бъдат заедно“, Samsung разиграва историята на Ромео и Жулиета на Шекспир: в чата на iMessage, изпратените от iPhone съобщения се показват на син фон, а съобщенията от Android-смартфоните се показват в зелен.

В САЩ, където има много собственици както на iPhone, така и на Android-смартфони, проблемът е особено изразен. Apple, разбира се, има всички основания да държи потребителите си свързани със собствената си екосистема, но в бъдеще компанията може да бъде принудена да промени стратегията си — това се изисква по-специално от Европейския закон за цифровите пазари (DMA). Европейските служители в момента проучват дали iMessage е предмет на регламент, който изисква от разработчиците на месинджъри да гарантират съвместимост с останалите системи за съобщения.


source

Сподели: