October 5, 2023

Samsung ще предостави съвременни AAA игри на телефоните Galaxy

Samsung продължава да разширява гамата си от продукти и услуги. По този начин компанията се обръща към широка потребителска база и гарантира своята устойчивост, дори и ако нещата се объркат в даден сектор. Информационни течове показват, че Samsung тази седмица ще пусне собствена стриймингова услуга за игри в бета-версия.

Тази седмица Samsung ще пусне геймърска облачна услуга за телефоните Galaxy

Ако искате да играете съвременни AAA игри, решението е доста просто: подгответе си подходящ бюджет и купете конзола или компютър и можете да играете желаната от вас игра на високи настройки. Това разбира се може да е доста скъпо и да ви е трудно да си го позволите. И така, каква е алтернативата? Отговорът е облачните игри.

Облачните или стрийминг игрите позволяват на потребителите да играят видео-игри, хоствани на отдалечени сървъри, като ги предават директно към устройствата като телевизори, телефони или компютри. Това означава, че не е необходимо да изтегляте или инсталирате игри на устройството си и можете да ги играете, дори ако джаджата ви не е оборудвана да ги възпроизвежда самостоятелно.

Въпреки че този метод е все още в начален стадий, той постепенно набира популярност. Услуги като Nvidia GeForce Now, Amazon Luna и Microsoft XCloud все повече се използват от потребителите с ограничен бюджет.

В момента се съобщава, че Samsung планира официално да пусне облачни игри в Samsung Game Launcher за телефоните Galaxy. Това вероятно ще се случи на фирмената конференция за разработчици на 5 октомври. Въпреки че производителността на смартфона се подобрява с почти всеки нов модел, мобилните игри днес все още често изискват сравнително „проста“ и ниска графика. Геймърите обаче искат да виждат игри с качеството на компютър/конзола в своите устройства за $1000.

Предвид настоящия бизнес-модел и стратегии за приходи, не е практично да се разработват съвременни игри само за няколко устройства от висок клас. Тук на помощ идва облачната геймърска услуга на Samsung. Компанията се опитва да преодолее разликата, като предлага начин за възпроизвеждане на тези съвременни игри, като същевременно прави своя продукт по-привлекателен. От известно време Samsung експериментира с облачните игри на своите Galaxy телефони.

Съобщава се също, че са в преговори с големи издатели на игри, за да представят своите продукти на платформата. Samsung също казва, че ще начислява по-ниска такса за поддръжка от другите подобни доставчици на облачни игри, което потенциално ще го направи по-привлекателен за разработчиците на игри.

За съжаление, нямаме много информация относно предстоящата услуга освен споменатото току-що. Въпреки това, едно предупреждение към всички потребители на телефоните Galaxy: навлизането на пазара на облачни игри няма да е лесно за Samsung. Например, последната компания, която се впусна в тази област с голям ентусиазъм, беше Google. Те обявиха услуга, наречена Stadia през 2019 г., и я пуснаха през 2020 г. За съжаление, те затвориха Stadia през 2022 г. поради продължаващи загуби. За съжаление подобна съдба може да очаква и Samsung.


source

Сподели: