август 2, 2023

Samsung ще пусне Galaxy SmartTag 2 с подобрен дизайн, Bluetooth LE и UWB технологии

Samsung се готви да пусне нова версия на своя тракер за проследяване, с който да се конкурира с тракeрите на Apple и Google. Новият продукт вероятно ще се нарича Galaxy SmartTag 2 и ще се различава от първия модел с нов дизайн, както и с наличието на Bluetooth LE и UWB. Очаква се пускането на пазара да се случи през следващите седмици.

През 2021 година Samsung представи своя отговор на AirTag на Apple – Galaxy SmartTag. Оттогава технологията е напреднала и компанията се подготвя да пусне актуализирана версия на устройството. Неотдавна новият Galaxy SmartTag премина Bluetooth сертифициране, а след това получи одобрение и от Федералната комисия по комуникации на САЩ (FCC). Сертифицирането от FCC беше придружено от изображение на устройството, което дава представа за неговия дизайн.

Galaxy SmartTag 2 ще се различава от своя предшественик с по-малко квадратна и по-овална форма, както и с по-голям отвор за ключове, за да се улесни прикрепването.

За разлика от оригиналния SmartTag, новият модел ще е оборудван както с Bluetooth LE, така и с UWB. Bluetooth LE (Low Energy) е енергийно ефективен вариант на стандартния Bluetooth, който осигурява бърза и надеждна връзка, като същевременно консумира минимално количество енергия. Технологията UWB (Ultra-Wideband) осигурява висока точност на определяне на местоположението, така че устройството да може точно да локализира проследяваните обекти.


source

Сподели: