October 10, 2023

Samsung ще увеличи периода на поддръжка за своите смартфони от 5 на 7 години, следвайки Google

Google постави нов стандарт за софтуерна поддръжка на смартфоните, като обяви, че най-новите модели Pixel 8 и Pixel 8 Pro ще получават актуализации в продължение на 7 години. Както неочаквано се оказа, Samsung също работи върху нещо подобно. Главният инженер и мениджър на подразделението Mobile eXperience, Шин-Чул Байк, разкри това на Samsung Developer Conference.

Важно е да се отбележи, че тук не става дума за гарантирани седем актуализации на Android. Шин-Чул Байк е част от екипа, който отговаря за осигуряването на безопасността на мобилните устройства. Той каза, че Samsung активно обсъжда възможността за удължаване на актуализациите за сигурност след петгодишния период, който в момента гарантира безопасността на някои от фирмените устройства.

Очевидно Samsung и Google са различни компании. Samsung има около сто смартфона в своята гама, плюс пуснатите през миналото устройства и таблети. В резултат на това всяка година се пускат повече от 10 милиарда актуализации, а Samsung инвестира значителни ресурси в поддръжката на този процес.

Така в бъдеще може би Samsung наистина ще увеличи продължителността на софтуерната поддръжка за своите смартфони, но най-вероятно ще изглежда така: 5 години актуализации на Android и още 2 години актуализации на безопасността.


source

Сподели: