юли 11, 2023

Samsung Electronics отлага разработването на свои очила за добавена реалност поради премиерата на Apple Vision Pro

Според Business Korea, Samsung Electronics е потвърдила намерението си да отложи разработването на очилата за добавена реалност (XR). Експертите от индустрията твърдят, че решението идва на фона на появата на Apple варианта — Vision Pro през юни.

В скорошен бюлетин, издаден до партньорите, компанията заяви: „Ще извършим цялостен преглед на XR-продукта и ще отложим масовото му производство, както и ще преразгледаме графика за пускането му на пазара“. Концепцията за добавена реалност включва комбинация от технологии за виртуална реалност (VR), добавена реалност (AR) и смесена реалност (MR). Компанията планира да започне разработването на прототипи в края на 2023 г. и да стартира масовото производство в началото на следващата година. Крайният срок обаче е изместен с едно или две тримесечия, според източниците от индустрията.

Според един от тях „Беше взето решение да се пуснат XR-очилата, които могат да отговарят на спецификациите на технологиите за смесена реалност на Apple и по-специално на MR-очилата Vision Pro.“ Според същия източник, Samsung са решили да преразгледат всички спецификации и производителност, включително и дизайна.

Според наличните данни, MR-очилата на Apple ви позволяват да управлявате устройството с жестове, глас и дори поглед. Моделът е оборудван с дисплей с “ултрарезолюция“.

През 2014 г. Samsung Electronics си партнира с компанията за виртуална реалност Oculus, която по това време е закупена от Meta, за да пусне Gear VR. Презентацията на устройството беше последвана от премиерата на модела Odyssey Plus през 2018 г. И двата продукта обаче бяха критикувани относно производителността им. Част от провала на моделите по това време може да се дължи на факта, че пазарът за XR и подобните технологии все още не бе узрял. Освен това потребителите се оплакаха от неудобството при свързване на смартфоните към очилата.

Въпреки че повечето подробности за модела Samsung XR се пазят в тайна, източниците казаха, че устройството ще бъде пуснато съвместно с китайския BOE. Моделът трябва да получи чипсет на Qualcomm и операционна система, разработена от Google.


source

Сподели: